Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Επανερχόμαστε» σε εποχή μνημονίων διαρκείας με σφραγίδα ΕΕ

Τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, η οποία θα εκτυλιχτεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, με βάση τα μνημόνια διαρκείας που στο πλαίσιο της ΕΕ υπέγραψαν και εφαρμόζουν οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι παραφυάδες τους, επιβεβαίωσε «πανηγυρικά» ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1.

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός προσπέρασε ξανά κάθε πρόταση για μέτρα ανακούφισης του λαού, λέγοντας ότι «η χώρα θα έμπαινε αυτόματα σε επιτήρηση». Δείχνοντας μάλιστα ότι από την επόμενη μέρα τα μνημόνια διαρκείας πολλαπλασιάζονται, σημείωσε πως «επανερχόμαστε σε μία εποχή δημοσιονομικής κανονικότητας και οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο θέτουν (...) συγκεκριμένη οροφή δαπανών».

«Μας λέει δηλαδή (σ.σ. η ΕΕ) ότι κάθε χρόνο μπορούμε να αυξάνουμε τις δαπάνες μας έως 3%, δεν μπορούμε να πάμε παραπάνω, ασχέτως των εσόδων που μπορεί εμείς να έχουμε. Αυτοί είναι οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες. Οποιος ξεφύγει από αυτούς μπαίνει σε επιτήρηση», πρόσθεσε, δείχνοντας το στενό «κουστούμι» που όλοι τους ανεξαιρέτως (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) φόρεσαν στον λαό, ενώ τα λεγόμενα πλεονάσματα πάνε στο φαγοπότι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αποκαλυπτικός ήταν και για όλα τα υπόλοιπα:

-- Επανέλαβε όσα λέει εδώ και 16 μήνες, ότι «τον τελευταίο μήνα η κατάσταση φαίνεται - φαίνεται, το τονίζω - να πηγαίνει κάπως, είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου, προς το καλύτερο», και μαζί είπε και το άλλο ανέκδοτο, αυτό με την επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στον πραγματικό κόσμο και σε αυτά που τσουρουφλίζουν τον λαό, αρνήθηκε ξανά κάθε περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ.

-- Για τις συντάξεις ξέκοψε κάθε συζήτηση για αύξησή τους, λέγοντας πως «δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα».

-- Για τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, έκανε σαφές ότι η φοροεπιδρομή θα συνεχιστεί. Αλλωστε έβαλε κατά της «μικρής φοροδιαφυγής», επιχαίροντας ότι η κυβέρνηση έλαβε «μέτρα τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε τη φορολογική συμμόρφωση», τσακίζοντας βέβαια τους επαγγελματίες.

-- Για την παραπέρα εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τόνισε ότι «θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον πολύ πιο δύσκολο από αυτό του 2019» (όταν έγιναν οι προηγούμενες ευρωεκλογές), προετοιμάζοντας τον λαό και για νέες θυσίες.

Και κατόπιν όλων αυτών ...ζήτησε επιβεβαίωση της αντιλαϊκής του πολιτικής μέσα από τη λαϊκή ψήφο, λέγοντας ότι «όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη, θα έλεγα, όχι νομιμοποίηση, αλλά τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει για να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, διότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την πολιτική νομιμοποίηση των εκλογών». Λογαριάζοντας βέβαια χωρίς τον αγώνα των εργαζομένων, το οργανωμένο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους φραγμούς που μπορεί και θα βάλει με την πάλη του, και με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό την άλλη Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ