Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Εκ νέου η δίκη στις 8 Ιούλη

Για τις 8 Ιούλη ορίστηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 με 104 νεκρούς και εκατοντάδες εγκαυματίες. Στο εδώλιο θα καθίσουν 21 κατηγορούμενοι για να δικαστούν από την αρχή. Λίγες μέρες μετά την έκδοση απόφασης που καταδίκαζε 6 πρόσωπα επιβάλλοντας χρηματικές ποινές, ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς άσκησε έφεση για τις αθωώσεις, για τις ποινές που επιβλήθηκαν, αλλά και τα ελαφρυντικά που δόθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό, Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, πρώην διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Χαράλαμπο Χιώνη, πρώην διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Η πρωτόδικη απόφαση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, καθώς το δικαστήριο, μετά από διαδικασία 19 μηνών, καταδίκασε μόνο 6 από τους 21 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, επιβάλλοντας ποινές έως 5 χρόνια, τις οποίες μετέτρεψε σε χρηματικές με 10 ευρώ τη μέρα. Μετά την έκδοση της απόφασης, η Εισαγγελία Εφετών προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ