Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν την άθλια πραγματικότητα του NHS

Ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία σε χώρους στάθμευσης, πεθαίνουν στους διαδρόμους των βρετανικών νοσοκομείων!

Από παλιότερες κινητοποιήσεις Βρετανών υγειονομικών
Από παλιότερες κινητοποιήσεις Βρετανών υγειονομικών
Ασθενείς «πεθαίνουν στους διαδρόμους» των βρετανικών νοσοκομείων, λαμβάνουν θεραπεία σε καρέκλες σε ακατάλληλους χώρους, παίρνουν αποτελέσματα εξετάσεων, ακόμη και διαγνώσεις καρκίνου σε δημόσιους χώρους και διαδρόμους!

Αυτά αναφέρει η γενική γραμματέας του Βασιλικού Κολεγίου Νοσηλευτών (RCN) της Βρετανίας, Ν. Ρέιντζερ, ενώ το ετήσιο συνέδριο του συνδικάτου ετοιμάζεται να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Μετά από δεκαετίες υποβάθμισης, περικοπών και ταυτόχρονα ενίσχυσης του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην Υγεία, το περιβόητο NHS έχει φτάσει σήμερα σε μια κατάσταση όπου οι ασθενείς όχι μόνο δεν λαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας και κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά έχουν χάσει κάθε αξιοπρέπεια. Η φυσική εξέλιξη, δηλαδή, των πραγμάτων από τη στιγμή που η Υγεία αποτελεί κόστος για το καπιταλιστικό κράτος και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους...

Ενόψει του συνεδρίου του το συνδικάτο των νοσηλευτών RCN κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Μια έρευνα σε σχεδόν 11.000 νοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι:

  • Σχεδόν 2 στους 5 νοσηλευτές ανέφεραν ότι παρείχαν φροντίδα σε ακατάλληλη περιοχή, όπως ένας διάδρομος.
  • 7 στους 10 ανέφεραν πως δεν έγινε σεβαστό το απόρρητο και καταπατήθηκε η αξιοπρέπεια των ασθενών.

«Δεν θα συμπεριφερόσουν σε έναν σκύλο έτσι», είπε μια νοσοκόμα.

Μια άλλη νοσηλεύτρια διηγήθηκε στο «Sky News» για ασθενή με άνοια που βρισκόταν σε έναν διάδρομο για ώρες χωρίς οξυγόνο:

«Οταν έφτασα, βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι σε έναν διάδρομο με την κόρη της. Ηταν εξαιρετικά ταραγμένη, έκλαιγε και ήταν μπερδεμένη. Αυτό το περιβάλλον φροντίδας είναι εντελώς ακατάλληλο για κάθε ασθενή, όχι μόνο για αυτούς με άνοια».

Η γγ των νοσηλευτών αναφέρει: «Το να λαμβάνεις μια διάγνωση καρκίνου σε δημόσιο χώρο δεν είναι φροντίδα. Είναι ένας εφιάλτης για όλους τους εμπλεκόμενους. Πρέπει να το φωνάξουμε ως νοσηλευτικό προσωπικό και οι επικεφαλής και οι υπουργοί Υγείας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

  • Μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου αναγκάστηκαν χτες να ακυρώσουν ορισμένες ιατρικές πράξεις, επειδή η εταιρεία «Synnovis» με την οποία συνεργάζονται έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Υπήρξαν «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλά τμήματα των νοσοκομείων, όπως στις μεταγγίσεις αίματος. Μεταξύ άλλων επηρεάστηκαν τα νοσοκομεία του κεντρικού Λονδίνου King's College Hospital, Guy's και St Thomas. Θα χρειαστούν βδομάδες για να δοθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έγιναν από τη «Synnovis».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ