Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η απεργία στο πλοίο «Αιγαίο»

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με τις οποίες διεκδικούν την προσαρμογή των μισθολογικών τους αποδοχών στο ύψος που ορίζει η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στην Ακτοπλοΐα για το 2024, οι εργαζόμενοι στο πλοίο «Αιγαίο» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Η απεργία τους ξεκίνησε το Σάββατο 1 Ιούνη και συνεχίζεται με τη στήριξη των ναυτεργατικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Στο μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα, με προοπτική κλιμάκωσης, για τα μέλη της που υπηρετούν και στο πλοίο «Φιλία» του ΕΛΚΕΘΕ.

Οι αποδοχές των εργαζομένων στα πλοία του ΕΛΚΕΘΕ έχουν καθηλωθεί, με βάση ΚΥΑ του 2009, στο ύψος του μισθού της ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας για το 2008. Οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι και δεν προσαρμόζονται με βάση τις αυξήσεις της συγκεκριμένης ΣΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι οι αυξήσεις της τάξης του 25%, που έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια, χάνονται για τους εργαζόμενους του ερευνητικού σκάφους, σε μια περίοδο μάλιστα που η ακρίβεια έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος ζωής.

Προχτές, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομίας, χωρίς να δοθεί καμία απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ