Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Νέα συγκέντρωση στις 18 Ιούνη στην Αθήνα

Απέτρεψαν χτες την απόσπαση καυσίμων από το εργοστάσιο της Λάρυμνας

Την αποφασιστικότητα και αγωνιστική τους ετοιμότητα έδειξαν για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και το Σωματείο τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, μπλοκάροντας ξανά προσπάθεια να προχωρήσουν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί οριστικού λουκέτου και στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», με επόμενο σταθμό τη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων στις 18 Ιούνη, στις 10 π.μ.

Οπως κάνει γνωστό το Σωματείο, οι εργαζόμενοι απέτρεψαν την είσοδο στο εργοστάσιο εκπροσώπου της ειδικής διαχείρισης, που μαζί με εταιρεία μεταφοράς καυσίμων, ήθελαν να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις προπανίου και μαζούτ. Απόπειρα που, όπως σημειώνει, απαντήθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι, όπως τονίζει το Σωματείο, ξεκαθάρισαν προς τον εκπρόσωπο της ειδικής διαχείρισης ότι «μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και να βγει η απόφαση, δεν θα ακουμπήσετε τίποτα από την περιουσία της ΛΑΡΚΟ.

Εφόσον ο νόμος προβλέπει τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη εν λειτουργία και εφόσον η διαδικασία της μεταβίβασης είναι σε εξέλιξη αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ, όποιο υλικό φεύγει από την ΛΑΡΚΟ το θεωρούμε κλοπή.

Δεν θα πράξετε καμία ενέργεια χωρίς να το γνωρίζουν τα Σωματεία. Εδώ ζούμε, κατοικούμε, στεγάζονται ιατρεία και σχολεία, φοβόμαστε για την ασφάλειά μας και δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη.

Είμαστε στη διάθεσή σας, εάν θέλετε να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το σύνολο των προβλημάτων που αναφέρονται στις εκθέσεις επικινδυνότητας, αλλά δεν ακουμπάτε τίποτα μέχρι τότε».

Το Σωματείο καλεί τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έδωσαν στη συνάντηση με τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας πως, παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, τις επόμενες ημέρες χρειάστηκαν μια σειρά παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία «για τα αυτονόητα, που αφορούσαν τη μισθοδοσία των εργαζομένων, την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και τη συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων στις εργολαβίες».

Καταλήγοντας το Σωματείο υπογραμμίζει ότι «συνήγορος υπεράσπισης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές μας και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που στηρίζουν τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ