Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα για αυξήσεις

Συγκέντρωση χθες στο εργοτάξιο της Κατεχάκη και πορεία στο υπουργείο Υποδομών

Συνεπείς στο απεργιακό τους ραντεβού ήταν και χθες οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του Μετρό, της «ΑΒΑΞ», πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο εργοτάξιο της Κατεχάκη, ενώ ακολούθησαν πορεία έως το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου. Σήμερα, και ενώ βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα του απεργιακού αγώνα τους, θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Μετρό στο Κολωνάκι.

Υπενθυμίζεται ότι κόντρα στους μισθούς πείνας, που έχουν γίνει «κανονικότητα» από την εργοδοσία, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν 15% αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, 10% επίδομα υπόγειων εργασιών, 5ήμερο, τήρηση νόμιμου ωραρίου, μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Και καλούν την εργοδοσία να τους δώσει έγγραφες δεσμεύσεις για το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, και χθες η συμμετοχή στην απεργία είχε «νεκρώσει» τα εργοτάξια του τεράστιου αυτού δημόσιου έργου, κάτι που φαίνεται με «γυμνό μάτι» για οποιονδήποτε περνάει έξω από αυτά, καθώς γερανογέφυρες, γερανοί και κάθε λογής εργαλεία έστεκαν ακίνητα. Μία ακόμα εικόνα που επιβεβαιώνει ότι οι εργάτες είναι αυτοί που μετατρέπουν τα μπάζα και τους λάκκους σε Μετρό, που με τον ιδρώτα τους χτίζουν κάθε αναγκαίο έργο, την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο τους κλέβει τον τεράστιο αυτό πλούτο.

Στη χθεσινή συγκέντρωση έγινε ενημέρωση για την πορεία του απεργιακού αγώνα από τον Βασίλη Κλουβάτο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων. Στη συνέχεια έγινε η πορεία μέχρι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αποτελεί τον παραχωρητή του έργου, για τη στάση της εργοδοσίας. Εκεί, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κωνσταντίνο Μαγουλά.

Η αντιπροσωπεία έθεσε το πλαίσιο αιτημάτων και ενημέρωσε για τις κινητοποιήσεις και τη στάση της εργοδοσίας, η οποία, όπως είπαν, ουσιαστικά απαξιώνει το Σωματείο, τους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους. Ζήτησαν δε να γίνει άμεσα παρέμβαση από την πλευρά του υπουργείου προς την «ΑΒΑΞ», προκειμένου να σταματήσει η αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει άμεσα για τα όσα έθεσαν οι εργαζόμενοι τον Νίκο Ταχιάο, υφυπουργό αρμόδιο για θέματα υποδομών.

Στο πλευρό τους στην κινητοποίηση ήταν ο Κώστας Ζιώγας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, και ο Παναγιώτης Γολεγός, εργαζόμενος στο έργο κατασκευής του Μετρό και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ