Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακόμα ένας νεκρός εργάτης την ώρα της δουλειάς

Ακόμα ένας εργάτης δεν γυρνά στο σπίτι του από το μεροκάματο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στον χώρο εργασίας. Το νέο θύμα των κατά συρροή εργοδοτικών εγκλημάτων έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, πέφτοντας από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα και απαιτεί να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες καθώς και μέτρα ασφάλειας και υγείας σε όλα τα πόστα.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οπως αυξάνονται τα κέρδη τους, όπως μεγαλώνουν οι εισπράξεις τους, όπως σπάνε ρεκόρ οι αφίξεις τους... έτσι αυξάνονται οι νεκροί συνάδελφοι, οι σακατεμένοι, όλοι αυτοί με σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα από την πίεση και την εντατικοποίηση. Ο τουρισμός, που όλοι διαφημίζουν και υπερπροβάλλουν, η ατμομηχανή της οικονομίας, η βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι "θαύμα" για τους λίγους. Ολοι εμείς, οι πολλοί, βλέπουμε κάθε μέρα τη ζωή μας να γίνεται και χειρότερη».

«Δεν πάει άλλο! Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα!», τονίζει και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να παλέψουν μέσα από το Συνδικάτο για να μη θρηνήσουν ποτέ ξανά κανέναν νεκρό συνάδελφο. Να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να επιβάλλει συνθήκες πίεσης και εντατικοποίησης οι οποίες οδηγούν σε εργατικά «ατυχήματα».

«Δεν θα επιτρέψουμε στους μεγαλοξενοδόχους και στην εργοδοσία να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, την υγεία μας και την αξιοπρέπειά μας! Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τακτικούς ελέγχους από τα αρμόδια Σώματα Επιθεώρησης, για να μην υπάρχει χώρος εργασίας που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ