Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τέταρτη βδομάδα απεργίας στα εργοτάξια του Μετρό

Την απεργία με την οποία διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα οι εργατοτεχνίτες της εταιρείας «ΑΒΑΞ» στα εργοτάξια κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα. Σήμερα, και ενώ βρίσκονται στη 17η μέρα απεργίας, πραγματοποιούν νέα απεργιακή συγκέντρωση στο εργοτάξιο που βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Κόντρα στα μεροκάματα πείνας, που κυμαίνονται περίπου στα 45 ευρώ καθαρά για εργατοτεχνίτη με 6 τριετίες προϋπηρεσία (!), οι απεργοί διεκδικούν: 15% αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, 10% επίδομα υπόγειων εργασιών, 5ήμερο, τήρηση νόμιμου ωραρίου, μέτρα υγείας και ασφάλειας. Με αυτό το πλαίσιο αιτημάτων, καλούν την εργοδοσία να δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων.

Στο πλευρό των εργαζομένων και του Σωματείου τους έχουν βρεθεί από την αρχή η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Ακόμα, έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους με ανακοινώσεις πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

Η πολυήμερη απεργία έχει χτίσει μια πολύτιμη ενότητα, καθώς εργατοτεχνίτες, μηχανοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων και μηχανικοί βρίσκονται σε κοινό απεργιακό βηματισμό. Μάλιστα οι απεργοί μηχανικοί, που λόγω του τρόπου πληρωμής τους («μπλοκάκι») δεν χάνουν το μεροκάματο, έχουν επιλέξει να το δίνουν στο απεργιακό ταμείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ