Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μόλις 12 ασθενοφόρα για ένα εκατομμύριο κατοίκους!

RIZOSPASTIS

Με μόλις 12 ασθενοφόρα θα μείνει ολόκληρη η Θεσσαλονίκη του 1.000.000 κατοίκων κατά τους θερινούς μήνες. Κι αυτό γιατί, όπως κατήγγειλαν με κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, οι λιγοστοί που έχουν απομείνει πρέπει να καλύψουν και τη Χαλκιδική. Μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού, οπότε, αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις με ευθύνη της κυβέρνησης, γίνονται ξανά μετακινήσεις και «μπαλώματα», με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι με πρόσφατη τροπολογία η κυβέρνηση και προκειμένου να «μπαλώσει» όπως όπως το πρόβλημα, αλλά με το μικρότερο δυνατό «κόστος», στελεχώνει ακόμα και με σπουδαστές τα ασθενοφόρα, χωρίς αμοιβή. Επιλογή που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν ως επικίνδυνη, σε συνέχεια της αξιοποίησης στρατευμένων και πυροσβεστών κατά την περσινή θερινή περίοδο.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Μια ακόμα «ομολογία αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αυτά τα 12 ασθενοφόρα που απομένουν για τη Θεσσαλονίκη.

Και τονίζει ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να καλύψει τα μεγάλα κενά σε προσωπικό του ΕΚΑΒ με σπουδαστές που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους είναι αντιεπιστημονική και επικίνδυνη. Μάλιστα, ζητούν από τους νέους να εργαστούν αμισθί (!) την ίδια στιγμή που παραμένουν εκτός εργασίας εκατοντάδες απόφοιτοι των σχολών του ΕΚΑΒ.

Γιατί το υπουργείο δεν καλύπτει τα κενά με μόνιμες προσλήψεις αυτών των εργαζομένων;

Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν μαζικά την πολιτική που θεωρεί "μη επιλέξιμο" κόστος την Υγεία του λαού. Να διεκδικήσουν αποφασιστικά μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού σε ΕΚΑΒ και νοσοκομεία».

Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική ξηλώματος και εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας με την πάλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ