Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΛΟΝΓΚΟΥΕ.-- Χάθηκε χτες βράδυ από τα ραντάρ το αεροσκάφος που μετέφερε τον 51χρονο αντιπρόεδρο του Μαλάουι, Σάουλος Τσιλίμα, και άλλα 9 άτομα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας, το αεροσκάφος που τους μετέφερε ήταν στρατιωτικό και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, Λιλόνγκουε.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Οι γιατροί στο τελευταίο νοσοκομείο στην πόλη αλ Φασίρ του Σουδάν ανακοίνωσαν πως αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία του μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν στο κτίριο οι παραστρατιωτικές «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» (RSF).

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στην κεντρική Σομαλία ανάμεσα στις φατρίες Ντιρ και Μαριχάν προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 55 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Εως τη μεθεπόμενη βδομάδα αναμένεται στην Αϊτή η ανάπτυξη, στο πλαίσιο αποστολής με «πράσινο φως» του ΟΗΕ, δύναμης περίπου 1.000 Κενυατών αστυνομικών στην Αϊτή, χώρα όπου η βία των συμμοριών αποτελεί μάστιγα. Αυτό δήλωσε χτες ο Πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ