Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Καβγάδες και ψαξίματα για τον εναλλακτικό αντιλαϊκό πόλο

Με επίκεντρο τον τρόπο που θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτήσει την ικανότητα χειραγώγησης και εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων, συνεχίζεται ο καβγάς στο φόντο του κακού εκλογικού αποτελέσματος. Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου αναμένεται ο Στ. Κασσελάκης να ανοίξει τα χαρτιά του για τους σχεδιασμούς του από δω και πέρα. Θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις της ΠΓ και της ΚΕ.

Μετά την πρόταση Τεμπονέρα - Κοτσακά να προχωρήσει και οργανωτικά η σύγκλιση με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, ο Κασσελάκης απηύθυνε χτες πρόταση συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντας κάθε σκέψη συνεργασίας με τη Νέα Αριστερά, ενώ έδειξε την πόρτα της εξόδου στους επικριτές του. Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM» ανέφερε: «Προσκαλώ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου, στις οποίες συμφωνούμε. Νομίζω ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξέρει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου». Σε ό,τι αφορά τη ΝΕΑΡ, ανέφερε ότι «όσο είμαι εγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία πρόταση συνεργασίας», ενώ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Δ. Τεμπονέρα, είπε χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ημουν πριν τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι και μετά απ' αυτόν», ήταν η απάντηση του Δ. Τεμπονέρα.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Ραγκούσης, ο Θ. Θεοχαρόπουλος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτείνουν στα όργανα του κόμματος τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ μελών και φίλων του κόμματος, στην κατεύθυνση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πρωταγωνιστήσει στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, με στόχο ο φορέας που θα προκύψει να διεκδικήσει με αξιώσεις την κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές του 2027.

Το καμπανάκι του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας και την απώλεια της ικανότητας που τη χαρακτήριζε να χειραγωγεί τους λαούς, κρούει ο Κασσελάκης στην επιστολή του προς τους προέδρους του ΚΕΑ, του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Καλεί σε διάλογο και κοινή δράση «με στόχο την απόκρουση του ακροδεξιού κινδύνου και την προώθηση μιας προοδευτικής ατζέντας επτά κοινών στόχων στο νέο Ευρωκοινοβούλιο», όπως αναφέρει, συσκοτίζοντας αφενός τις πραγματικές αιτίες ενίσχυσης της ακροδεξιάς και αφετέρου ανασύροντας παλιές επικίνδυνες αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου.

«Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωπαϊκών εκλογών ήταν βαθιά ανησυχητικό για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, οι Ευρωπαίοι πολίτες εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη συντηρητική ομάδα του ΕΛΚ, παρά τη δεδομένη αναποτελεσματικότητά της να επιφέρει ουσιαστική αλλαγή (...) Ποτέ δεν υπήρξε τόσο επιτακτική ανάγκη προστασίας των θεμελιωδών ελευθεριών και αξιών της ΕΕ για να δημιουργηθεί μια κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη με κοινωνική συνοχή και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς», γράφει ο Στ. Κασσελάκης, ενώ χαρακτηρίζει τα ακροδεξιά κόμματα «απειλή για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης», της πρωτεργάτριας στην εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, στην παραχάραξη της Ιστορίας, της ΕΕ που κλείνει τα μάτια στις διώξεις Κομμουνιστικών Κομμάτων σε μια σειρά κράτη - μέλη της, ταυτόχρονα με τιμές που αποδίδονται σε συνεργάτες των ναζί.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό μέτωπο που να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την άνοδο ακροδεξιών και υπερσυντηρητικών δυνάμεων», προτείνει καταλήγοντας ο Στ. Κασσελάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ