Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στα «χαρακώματα» μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα

«

Ανοιχτά» θέμα Ανδρουλάκη θέτουν το ένα μετά το άλλο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι εκεί βρίσκεται η αιτία για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Η εσωκομματική αντιπαράθεση φουντώνει για τα καλά, στο φόντο διεργασιών σε όλο το φάσμα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας για την εξεύρεση νέων μεθόδων εγκλωβισμού του λαού σε εναλλακτικά σχήματα αντιλαϊκής διακυβέρνησης.

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε πρόταση για εκλογή νέας ηγεσίας απ' τη βάση ως το τέλος του χρόνου, που απορρίφθηκε αμέσως απ' τον Ανδρουλάκη, ο οποίος αντέτεινε τήρηση του καταστατικού και των χρονοδιαγραμμάτων του, δηλαδή συνέδριο και εκλογή προέδρου τον Οκτώβρη του 2025. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη άφηναν αιχμές κατά του Κωνσταντινόπουλου μιλώντας για «επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων» και προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια». Ο Κωνσταντινόπουλος στην επιστολή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια ισχυρή επανεκκίνηση, ένα «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!».

Στον απόηχο αυτής της πρότασης ήδη πέφτουν στο τραπέζι τα ονόματα των δυνάμει διαδόχων του Ν. Ανδρουλάκη, μεταξύ των οποίων οι Π. Γερουλάνος, Μ. Κατρίνης, Μ. Χριστοδουλάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη, Π. Χρηστίδης, Χ. Δούκας.

Ο Π. Γερουλάνος χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρωτοβουλία Κωνσταντινόπουλου, η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι «απαιτείται, τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις». Ο Μ. Κατρίνης ζήτησε «να γίνει άμεση και ανοικτή πολιτική συζήτηση για την ανασύνθεση και διεύρυνση της παράταξης που θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Με την εκλογή ηγεσίας εδώ και τώρα φαίνεται ότι συμφωνούν και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Ν. Παπανδρέου. Μάλιστα, σε άρθρο του στο «protothema» υποστηρίζει ότι για το εκλογικό αποτέλεσμα «την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα». Τέλος, απορρίπτει τα αιτήματα για συνένωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δύο λάθη δεν αθροίζουν σε ένα σωστό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ