Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα αισιοδοξίας στους λαούς που αγωνίζονται

Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα χαιρετίζουν την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ

Χαιρετιστήρια μηνύματα προς το ΚΚΕ συνεχίζουν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα άλλων χωρών με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το ΚΚ Μεξικού

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Μεξικού, σε μήνυμά της προς την ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνει τα εξής:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες:

Με αφορμή την εκλογική άνοδο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Κυριακή 9 Ιουνίου, θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά και την εκτίμησή μας.

Αντίθετα, το οπορτουνιστικό ρεύμα του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη είχε πτώση. Ακριβώς αυτοί που χαρακτήρισαν τη γραμμή της ταξικής πάλης σεχταριστική, οι οπορτουνιστές που μιλούσαν για μη απομόνωση από τη μαζική πάλη, απώλεσαν δεσμούς με σημαντικά τμήματα του λαού, ενώ το ΚΚΕ σταθερό στα ταξικά και διεθνιστικά κριτήρια ενίσχυσε αυτά που είχε και διευρύνθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καταθέτοντας τη δύναμή του στους αγώνες ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών, αλλά και στην καθημερινή πάλη στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες και παντού όπου χρειάζεται να δοθεί απάντηση στο κεφάλαιο.

Οπως και εσείς, είμαστε πεπεισμένοι ότι το ουσιαστικό κέντρο της δράσης μας ως Κομμουνιστικά Κόμματα είναι η εργατική τάξη και η συμμαχία της με τους φτωχούς αγρότες και τα λαϊκά στρώματα και ότι οι συμμαχίες της "αριστεράς", δηλαδή με τη σοσιαλδημοκρατία, οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στην ενίσχυση του πολιτικού στρατοπέδου της άρχουσας τάξης.

Χαιρετίζουμε αυτό το βήμα και σας συγχαίρουμε.

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού».

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν

Αντίστοιχα, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν έστειλε το εξής συγχαρητήριο μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚΕ:

«Αγαπητοί σύντροφοι!

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα του Καζακστάν συγχαίρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την επιτυχία του στις ευρωεκλογές.

Η αύξηση του αριθμού των ψήφων στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου το ΚΚΕ βελτίωσε σημαντικά το αποτέλεσμά του σε σχέση με το 2019, κερδίζοντας 9,25%, δείχνει την αυξανόμενη επιρροή του Κόμματος στη συνείδηση των απλών Ελλήνων και των εργαζομένων της χώρας, οι οποίοι ψηφίζουν ανοιχτά τους κομμουνιστές.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της τεράστιας δουλειάς που έχει κάνει το Κόμμα, του σημαντικού πρωτοπόρου του ρόλου στα συνδικάτα, τη φοιτητική και εργαζόμενη νεολαία, τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα. Ολη η δράση του ΚΚΕ δείχνει την προσήλωση του Κόμματος στην ταξική σκοπιά και την απόρριψη του καπιταλισμού και του αστικού πολιτικού συστήματος.

Το ΚΚΕ δείχνει στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης τη θέση αρχών του και, με την άρνησή του να σχηματίσει μπλοκ και "λαϊκά μέτωπα" με τη σοσιαλδημοκρατία και άλλους "αριστερούς" οπορτουνιστές και συμβιβασμένους, κρατάει σταθερά στα χέρια του το λάβαρο της πάλης για τον σοσιαλισμό ακόμα και στην πιο αντιδραστική περίοδο της Ιστορίας και στο πλαίσιο μιας ένωσης όπως η ΕΕ.

Το ΚΚΕ αποκαλύπτει διαρκώς την πολιτική όλων των αστικών κομμάτων και της άρχουσας τάξης, αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους της πολιτικής των μονοπωλίων που αποσκοπεί στην κατάργηση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, αναδεικνύοντας το μόνο αληθινό πρόγραμμα πάλης. Είμαστε βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές της Ελλάδας θα χρησιμοποιήσουν και το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τέτοιες αποκαλύψεις και καταγγελίες.

Ευχόμαστε στο ΚΚΕ ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και περαιτέρω την ίδια σταθερότητα που δείχνει σε όλα!».

Το Συριακό ΚΚ

Στο συγχαρητήριο μήνυμά τους προς το ΚΚΕ, η ΚΕ του Συριακού ΚΚ και ο γγ του Κόμματος, Αμάρ Μπαγκντάς, τονίζουν τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεχτείτε τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια από τους Σύριους κομμουνιστές και τους φίλους τους με την ευκαιρία της εξαιρετικής απόδοσης που είχε το ΚΚΕ κατά τη μαζική εκστρατεία του για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα αποτελέσματα που πέτυχε το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, ενισχύοντας τις θέσεις του, υποδεικνύουν την ορθότητα της πολιτικής αρχών του, η οποία αυξάνει τη συσπείρωση των εργατικών μαζών στην Ελλάδα γύρω από το ένδοξο Κόμμα σας.

Εκμεταλλευόμαστε αυτή την ευκαιρία για να τονίσουμε την προθυμία του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος να εδραιώσει μόνιμα τις διακεκριμένες ιστορικές σχέσεις με το αδελφό σας κόμμα.

Σας ευχόμαστε, αγαπητοί σύντροφοι, περαιτέρω επιτυχία στην υπόθεση των εργαζόμενων μαζών και στη νίκη του σοσιαλισμού στη χώρα σας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός, ο φάρος του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην κυριαρχία του κεφαλαίου!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ