Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Από την πυρκαγιά στην Βόλβη
Από την πυρκαγιά στην Βόλβη
Αλλη μια δύσκολη μέρα ήταν η χτεσινή για την Αττική, όπως θα είναι και η σημερινή για πολλές περιοχές της χώρας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρά τις γνωστές ελλείψεις να δίνουν τιτάνια μάχη. Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Θέα στη Βαρυμπόμπη, μια περιοχή που είχε χτυπηθεί πολύ από τις μεγάλες φωτιές στην Πάρνηθα τα προηγούμενα χρόνια. Στο σημείο επιχειρούσαν 45 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στη Βαρυμπόμπη, λόγω της φωτιάς, γινόταν εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Σε κοντινό χρονικό σημείο εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Κλεισούρας, στο Μενίδι, δίπλα σε ρέμα στην περιοχή Κόκκινος Μύλος. Επιτόπου βρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα Αλέξανδρο Κάμπα. Εκεί κάηκαν δυο φτωχόσπιτα - παράγκες, ενώ λίγο πιο κάτω από την άλλη πλευρά του ρέματος υπήρχαν και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.

Φωτιές εκδηλώθηκαν στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου, 8 οχήματα, ελικόπτερο, στον Σχιστό του Κορυδαλλού όπου επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα και 2 ελικόπτερα, όπως και στο Πάτημα του Ασπρόπυργου.

Αλλη φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο ξυλείας στην οδό Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι.

Φωτιές σε Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές

Σε εξέλιξη ήταν μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση σε περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 14.00, κοντά στον οικισμό Λίμνη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το «112», τονίζοντας στους κατοίκους στην περιοχή του οικισμού της Λίμνης Βόλβης να είναι σε ετοιμότητα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 μ. σε αγροτοδασική έκταση στους Κομποτάδες Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούσαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη. Ολες οι φωτιές ήταν σε ύφεση ή σε μερικό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την Τετάρτη στις 6 μ.μ. μέχρι χτες στις 6 μ.μ. εκδηλώθηκαν 64 αγροτικές και δασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι άλλες 7 ήταν σε εξέλιξη.

Το καταστροφικό της έργο, έχοντας διάφορες διάσπαρτες εστίες, συνέχιζε και χτες η πυρκαγιά που έκαιγε από προχτές στη Δάρδιζα της Ερμιονίδας στην Αργολίδα. Στην περιοχή που είναι πυκνοκατοικημένη, έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και καιγόταν χαμηλή βλάστηση και ελιές. Σημειώθηκαν επίσης ζημιές σε μια αποθήκη, ενώ χτες γύρω στο μεσημέρι, στάλθηκε ξανά μήνυμα εκκένωσης «112» στους κατοίκους της Δάρδιζας, προκειμένου να κινηθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι και στο Σιγούνι Καλαβρύτων της Αχαΐας, όπου ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Πυρκαγιές σημειώθηκαν χτες και σε περιοχές της Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Κονάκια Γυθείου, την Ποταμιά Σπάρτης, στην περιοχή κάμπος των Μολάων και στην Πετρίνα Ανατ. Μάνης, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν μεγάλες ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ