Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η έλλειψη νερού στην Κωπαΐδα

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι αγρότες της Κωπαΐδας εξαιτίας της έλλειψης υποδομών άρδευσης, απαιτώντας την αποζημίωση των ζημιών που έχουν υποστεί ή θα υποστούν, αλλά και λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση επάρκειας αρδευτικού νερού.

Ζητούν μάλιστα άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις τόσο για την καταγραφή των ζημιών και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της αδυναμίας άρδευσης των καλλιεργειών, όσο και για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει άμεσα να γίνουν.

«Πάνω από 100.000 στρέμματα βαμβακιού, μηδικής, βιομηχανικής ντομάτας, καλαμποκιού και άλλων καλλιεργειών βρίσκονται σε κίνδυνο και πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα περισσότερα στρέμματα και πολλές ακόμη καλλιέργειες να μην καταφέρουν να αντέξουν στην έλλειψη αρδευτικού νερού, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για το εισόδημα χιλιάδων αγροτών της περιοχής», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Κώστας Μπασδέκης, επικεφαλής της παράταξης, συμμετείχε σε σύσκεψη με αγρότες του Ακραιφνίου, της Αλιάρτου και του Σωληναρίου Βοιωτίας, όπου αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Οι αγρότες της Κωπαΐδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αφού είχαν επισημάνει τον συγκεκριμένο κίνδυνο πολύ έγκαιρα και παρά τις καθησυχαστικές υποσχέσεις από την πλευρά της Περιφέρειας», συμπληρώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ζητά την άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σημειώνει επίσης ότι θα πρέπει να γίνουν έργα και παρεμβάσεις περιορισμού της καταστροφής, όπως η ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού νερού από τον Μόρνο και τις γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής, με στόχο να καλυφθεί μέρος των αναγκών. Επίσης, να υπάρξει μέριμνα για να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το πλωτό αρδευτικό σύστημα που βρίσκεται στην παρόχθια περιοχή, μιας και αυτά που τοποθετήθηκαν πρόσφατα δεν επαρκούν, καθώς επίσης να συζητηθεί η αλλαγή του κανονισμού άρδευσης της Κωπαΐδας με στόχο την εξασφάλιση αρδευτικού νερού σε όλο τον κάμπο, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους αγρότες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιμέτωποι με την ολοκληρωτική καταστροφή της σοδειάς οι αγρότες(2024-06-07 00:00:00.0)
Απότιστα κινδυνεύουν να μείνουν τα χωράφια(2021-05-20 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τη λειψυδρία(2008-07-10 00:00:00.0)
Η «άνυδρη» πολιτική ξαναχτυπά!(2005-07-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη λειψυδρία(2001-05-31 00:00:00.0)
Το νερό τελειώνει...τα έργα «περιμένουν»(2000-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ