Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ελλειψη ιατρικής κάλυψης και νερού σε μια σειρά χωριά στην Ερισσο

Περιοδεία της Αλ. Μπαλού, περιφερειακής συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέδειξε τα προβλήματα

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ελλείψεις νερού και βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, παραμένουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα σε μια σειρά χωριά της περιοχής Ανω Ερίσσου Κεφαλονιάς.

Πρόκειται για προβλήματα που αναφέρθηκαν και κατά την πρόσφατη περιοδεία που πραγματοποίησε σε Μεσοβούνια, Κομιτάτα, Καρυά, Πατρικάτα, Κοθρέα και Βασιλικάδες η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνοδευόμενη και από τον Νίκο Γκισκίνη, επίσης περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οπως τονίστηκε από κατοίκους, το Αγροτικό Ιατρείο στις Βασιλικάδες, που ούτως ή άλλως υπολειτουργούσε, έκλεισε από τον Φλεβάρη και δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη για μια μεγάλη περιοχή, όπου το κοντινότερο Κέντρο Υγείας βρίσκεται στη Σάμη!

Ετσι, παραμένει ακάλυπτη υγειονομικά μια πολύ μεγάλη περιοχή, που αφορά και τα συγκεκριμένα χωριά, την ίδια ώρα που οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, που το προσωπικό του δεν επαρκεί να κινήσει τα αναγκαία ασθενοφόρα.

Επισημάνθηκαν επίσης τα μεγάλα προβλήματα με την υδροδότηση. Τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα χωριά δεν έχουν νερό σε σταθερή βάση, καθώς είτε δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο είτε οι δεξαμενές συγκέντρωσής του άργησαν να καθαριστούν, με αποτέλεσμα - λόγω και των λιγότερων βροχοπτώσεων από την άνοιξη και μετά - να μην επαρκεί.

Επιπλέον, παραμένουν τα προβλήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, με πολλές «ανοιχτές πληγές», ακόμα κι από την περίοδο του «Ιανού». Αναγκαία έργα δεν έχουν προχωρήσει, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, περιφερειακών και τοπικών αρχών, ενώ παραμένουν επίσης η επικίνδυνη κατάσταση στο οδικό δίκτυο και η έλλειψη αγροτικής οδοποιίας, αλλά και μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Σημειώθηκε δε ότι την κατάσταση δυσχεραίνει σε σχέση με την επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί και η ελλιπής συγκοινωνία, καθότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία δρομολόγια από το ΚΤΕΛ.

Από το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισημάνθηκαν οι ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και οι δημοτικές αρχές, και απευθύνθηκε κάλεσμα σε πρωτοβουλίες δράσης εντός αλλά και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να ασκηθεί πίεση για επίλυση των προβλημάτων.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, όπου συμμετείχε και ο Γιάννης Κουρούκλης, δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στις συνομιλίες με τους εργαζόμενους κυριάρχησε η διαρκώς οξυμένη κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού, καθώς διάφορες υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες, κάτι που επιβαρύνουν περαιτέρω οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού. Την ίδια ώρα, δεν προβλέπονται προσλήψεις και η περιφερειακή αρχή έχει προχωρήσει στη δημιουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού» στην ΠΙΝ, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ιδιωτικοποιώντας επί της ουσίας σειρά υπηρεσιών, με επιπτώσεις τόσο στους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους όσο και στα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ