Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Απεργία ενάντια σε τροπολογία περαιτέρω «απελευθέρωσης» των ΕΙΧ

Η κυβέρνηση καθιστά «άσφαιρους» τους ελέγχους στα οχήματα ιδιωτικής χρήσης

Σε 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη από τις 6 π.μ. προχωρούν οι αυτοκινητιστές ταξί στην Αττική, με ομόφωνη απόφαση του ΣΑΤΑ, αντιδρώντας σε τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία δίνει περισσότερο αέρα στις εταιρείες τύπου «Uber», δηλαδή στα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ).

Πιο συγκεκριμένα, η κυβερνητική τροπολογία, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους επαγγελματίες ταξί, ακυρώνει στην πράξη ακόμα και τον όποιο τυπικό έλεγχο προβλεπόταν από το μέχρι σήμερα πλαίσιο λειτουργίας των παραπάνω εταιρειών. Και, όπως καταγγέλλουν, σαν να μη φτάνουν η μεγάλη αύξηση της φορολογίας και τα πανάκριβα καύσιμα που ρουφάνε το εισόδημά τους, τώρα κλιμακώνεται και η «υποκλοπή» της δουλειάς τους από τις εταιρείες με τα «ιδιωτικής χρήσης» αυτοκίνητα.

Στη σημερινή απεργία και στη συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στη Σπύρου Πάτση και Καβάλας καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί, τονίζοντας ότι η κατάπτυστη τροπολογία είναι «ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της "απελευθέρωσης", που όποια κυβέρνηση και να πέρασε έβαλε το λιθαράκι της». Στην ουσία η κυβέρνηση λέει στις εταιρίες «κάντε ό,τι θέλετε» και «καθιστά τους ελέγχους άσφαιρους, αφού ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν μπορεί να ελέγξει τον χρόνο μεταφοράς».

Οι Επιτροπές Αγώνα απαιτούν να αποσυρθεί η τροπολογία, η μεταφορά επιβατικού κοινού να γίνεται αποκλειστικά από Οχήματα Δημοσίας Χρήσεως, να καταργηθεί το φορολογικό έκτρωμα και να θεσπιστεί αφορολόγητο 12.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ