Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο από σωματεία και φορείς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Πτολεμαΐδας οργανώνουν σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, που απαιτούν να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, καμία αύξηση στην τιμή της και επέκταση και σε άλλους οικισμούς.

Στη συγκέντρωση καλούν το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ.

Οπως αναφέρει το ΣΕΕΕΝ, «ο ΑΗΣ Καρδιάς έχει κλείσει επιβαρύνοντας την τηλεθέρμανση με το υπέρογκο κόστος των ηλεκτρολεβήτων, αφού η Πτολεμαΐδα 5 καθυστέρησε την έναρξη λειτουργίας της εκτινάσσοντας τα χρέη της ΔΕΤΗΠ προς τη ΔΕΗ ΑΕ, η οποία με εξώδικο απαιτεί από την Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) 92 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την τιμή που θα πουλάει η ΔΕΗ ΑΕ στις τηλεθερμάνσεις της περιοχής.

Δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων υποδομής για διασύνδεση των συστημάτων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, ενώ ενδεχομένως να υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που δημιουργούν καθυστερήσεις».

Το ΣΕΥΠΕ κάνει λόγο για από κοινού μεθόδευση κυβέρνησης, ΔΕΗ και δήμου Εορδαίας, με στόχο να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι τους στην τσέπη του λαού. Θυμίζει ότι την προηγούμενη χρονιά είχαν εξαγγείλει τερατώδη αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης της τάξης του 63%, που τελικά εμποδίστηκε από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Οπως αναφέρει επίσης ο ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, οι δήμαρχοι Εορδαίας, Κοζάνης και Αμυνταίου που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση, «συναντήθηκαν τρεις φορές με τον υπουργό Ενέργειας και διαπραγματεύονται χωρίς να ενημερώνουν τον λαό, στην κυριολεξία πίσω από την πλάτη του, το πώς και πόσο θα φορτώσουν αυξήσεις στην πλάτη του, για το κοινωνικό αγαθό που λέγεται θέρμανση. Αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι φυσικά οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκληθούν κυρίως από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και όλο τον λαό.

Αντί λοιπόν οι τρεις δήμαρχοι να συντονιστούν για να κρατήσουν τους εναπομείναντες σταθμούς και ορυχεία ανοιχτά, αντί να παλέψουν για να έχουμε μείωση και όχι αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, απεργάζονται σχέδια σε βάρος του λαού».

Τα Σωματεία απαιτούν: Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, να μην αυξηθεί η τιμή της, αλλά και να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς. Ακόμα, «να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, με τις απαραίτητες περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις, οι ΑΗΣ και τα ορυχεία της περιοχής. Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΤΗΠ. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή (ΣΔΙΤ κλπ.). Να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναστολή της απόφασης αύξησης των τιμολογίων της τηλεθέρμανσης (2024-01-10 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση τιμής της τηλεθέρμανσης (2023-12-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο (2023-01-07 00:00:00.0)
«Κάθε βάρδια, κάθε συνεργείο να γίνει πυρήνας οργάνωσης του αγώνα» (2021-10-08 00:00:00.0)
Να μη μείνει ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση ο λαός της περιοχής (2020-10-20 00:00:00.0)
Η μαχητική απάντηση στο νέο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αφορά συνολικά το λαό της περιοχής (2019-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ