Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ
Η Ελευσίνα μίλησε: Το σπίτι ανήκει στην Διονυσία και στην οικογένειά της!

Ασπίδα προστασίας το τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι που διαδήλωσε χθες στο σπίτι στην οδό Παπαγιάννη

Ενα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι απλώθηκε χθες στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη στην Ελευσίνα, για να γίνει ασπίδα της Διονυσίας και της οικογένειάς της, που απειλούνται με έξωση.

Εργαζόμενοι, νεολαία, κάτοικοι της πόλης και πλήθος κόσμου έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση που κάλεσαν σωματεία και μαζικοί φορείς, σφραγίζοντας τον όρκο ότι θα υπερασπιστούν τη μοναδική κατοικία της οικογένειας από τα «κοράκια».

Το σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Κανένας φόβος, παντού ξεσηκωμός» δόνησε όλη τη γειτονιά, που έτσι κι αλλιώς είναι «στο πόδι» εδώ και μέρες. Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν και πολλές δηλώσεις αθλητών και καλλιτεχνών που στέκονται δίπλα στην πρωταθλήτρια ΑμεΑ και στην οικογένειά της.

Παρευρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι το σπίτι πλειστηριάστηκε από γνωστό fund για χρέος 20.000 ευρώ σε δάνειο που είχε πάρει η οικογένεια. Μετά τη γενική κατακραυγή και την έκφραση αλληλεγγύης, η κατασκευαστική εταιρεία που πήρε το σπίτι στη διαδικασία του πλειστηριασμού αποδέχτηκε να επιστραφεί το σπίτι στην οικογένεια, εφόσον της δοθούν τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά του ακινήτου.

Με το κεφάλι και τη γροθιά ψηλά θα διώξουμε τα «κοράκια» μια και καλή από τις γειτονιές μας

Παλλαϊκή ασπίδα προστασίας στην Διονυσία και στην οικογένειά της
Παλλαϊκή ασπίδα προστασίας στην Διονυσία και στην οικογένειά της
Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας, και ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων και φορέων, με τη συγκέντρωση να ολοκληρώνεται με μαχητική πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας.

«Η Ελευσίνα μίλησε! Το σπίτι ανήκει στην οικογένεια και κανένα "κοράκι" δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του στην οδό Παπαγιάννη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Γκίνης.

«Η νίκη της οικογένειας θα είναι νίκη όλων μας», ξεκαθάρισε, χαιρετίζοντας τη μαζική κινητοποίηση που είναι σε εξέλιξη από την πρώτη μέρα της επιχείρησης ξεσπιτώματος.

Επεσήμανε ότι αυτή η κινητοποίηση «πήρε πλέον παλλαϊκό χαρακτήρα, αποκάλυψε την υποκρισία της κυβέρνησης, που μιλάει δήθεν για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ταυτόχρονα, ανάγκασε την εταιρεία που "χτύπησε" το σπίτι στον πλειστηριασμό να κάνει πίσω. Το μόνο που μένει είναι να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη της και να κατοχυρωθεί τώρα το σπίτι στην οικογένεια. Η Ελευσίνα έχει δώσει όρκο ότι θα προστατέψει το σπίτι αυτό σαν να είναι δικό της, όρκο που τον τηρούν στην πράξη κάθε μέρα από τα χαράματα οι εκατοντάδες άνθρωποι, μέλη των σωματείων, που περιφρουρούν με βάρδιες το σπίτι».

«Ο αγώνας αυτός έχει φύγει εδώ και μέρες από τα όρια της πόλης μας», υπογράμμισε. «Εχει γίνει σύμβολο για κάθε άνθρωπο που ακολουθεί τον δρόμο του συλλογικού, οργανωμένου αγώνα απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων που τσακίζουν τις ζωές μας. Και είναι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, που έδωσαν αυτό το τεράστιο αντιλαϊκό οπλοστάσιο στα χέρια των τραπεζιτών και των αρπακτικών των funds».

Εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι και οι μικροί βιοπαλαιστές επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, και με το εχθρικό κράτος που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κλείνοντας σχολίασε το γεγονός ότι «στην απελπισία τους επάνω, κάποιοι άνθρωποι των "κορακιών" προσπάθησαν να διακινήσουν διάφορα ψεύδη με σκοπό να λοιδορήσουν την οικογένεια της Διονυσίας και να σπιλώσουν αυτόν τον μεγαλειώδη αγώνα. Εφαγαν κι αυτοί τα μούτρα τους! Η Ελευσίνα είναι πόλη εργατών, πόλη βιοπαλαιστών, αγωνιστών, έχει ανεπτυγμένο λαϊκό ένστικτο και δεν "τσιμπάει" σε αυτά. Σε όλους αυτούς απαντάμε σήμερα εδώ με αυτήν την πρωτόγνωρη συγκέντρωση και θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά, φουντώνοντας τον αγώνα για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων. Τους λέμε καθαρά πως είμαστε εδώ, τα σωματεία είναι εδώ, και όλοι μαζί, με το κεφάλι και τη γροθιά ψηλά, θα διώξουμε τα "κοράκια" μια και καλή από τις γειτονιές μας!

Στον αγώνα που δίνουμε κάθε μέρα γίνεται πράξη το σύνθημά μας: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός!».

Ολοι με τα σωματεία! Κάθε γειτονιά, κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης

«Είμαστε κρίκος στην αλυσίδα στο πλάι της οικογένειας», τόνισε ο Αριστοτέλης Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής. «Λόγω της λαϊκής κινητοποίησης έχει σωθεί το σπίτι μέχρι σήμερα», υπογράμμισε η Κατερίνα Φραγκάκη, δικηγόρος της οικογένειας, και ευχαρίστησε όλους τους συγκεντρωμένους.

«Είναι δύσκολος αγώνας με τα αρπακτικά, που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν... Κάθε γειτονιά να γίνει κάστρο αντίστασης, κάθε συνάδελφος που έχει πρόβλημα να απευθυνθεί στα σωματεία», επεσήμανε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

«Ξέρουμε ότι χρέη στον λαό φορτώνει η πολιτική που μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες, τη λαϊκή στέγη σε εμπόρευμα, για το οποίο ματώνουν οι οικογένειες. Ξέρουμε και τι εμποδίζει, τι βάζει φρένο στο ξεσπίτωμα του λαού: Φρένο βάζει ο ίδιος ο λαός, μέσα από τα σωματεία του, μέσα από τους συλλόγους, μαζί με τις εργατογειτονιές», τόνισε ο Λάμπρος Χατζάρας, πρόεδρος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Την αλληλεγγύη της εξέφρασε η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Ασπροπύργου.

Κοράκια, φύγετε από δω!

«Ούτε στην Ελευσίνα ούτε πουθενά, μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά» και «Οταν φύγουν τα κοράκια από δω, στην Ελευσίνα θα στήσουμε χορό» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αντήχησαν στην καρδιά της εργατούπολης κατά τη διάρκεια της πορείας.

«Κοράκια φύγετε από εδώ - Η Ελευσίνα θα νικήσει» έγραφε το πανό των σωματείων και των μαζικών φορέων της πόλης, το οποίο ήταν στην κεφαλή.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ηρώων, με τα σωματεία και τους φορείς να δίνουν περιθώριο στην κυβέρνηση μέχρι αύριο Παρασκευή για να δώσει οριστική λύση και να κατοχυρωθεί το σπίτι στην Διονύσια και στην οικογένειά της. Πριν αποχωρήσουν, μάλιστα, τραγούδησαν το «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί», αφιερώνοντάς το στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ