Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Ολοι στη μάχη για να μην περάσει η 6ήμερη εργασία!

Συσκέψεις, κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες ενάντια στο ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου

Από τη χθεσινή διαμαρτυρία στη Λάρισα
Από τη χθεσινή διαμαρτυρία στη Λάρισα
«Ως εδώ! Να μην περάσει η 6ήμερη εργασία!». Αυτό ξεκαθάρισαν χτες εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Σε μία ακόμα πρωτοβουλία ύστερα από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την προηγούμενη βδομάδα, τις κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς κ.λπ., και στη Λάρισα οι εργαζόμενοι με συνθήματα όπως «7ωρο - 5ήμερο ζητά η εργατιά, αυτή η εγκύκλιος θα μείνει στα χαρτιά» απαίτησαν να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, και να σταματήσει κάθε προσπάθεια υλοποίησης της 6ήμερης εργασίας.

Ξεκαθάρισαν ότι το επόμενο διάστημα θα δώσουν μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας, ενώ ανέδειξαν και τις διεκδικήσεις τους για μειωμένο σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κόντρα στην «ευελιξία» και στην εντατικοποίηση, που μεταξύ άλλων ευθύνονται για δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς.

Στάση εργασίας αύριο στα ξενοδοχεία της Αττικής

Σε κινητοποίηση αύριο Παρασκευή, με τετράωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Σταδίου 24), για να υπερασπιστούν το πενθήμερο και τα δικαιώματά τους, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής.

Στο κάλεσμά του για την κινητοποίηση, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής επισημαίνει ότι αυτήν την περίοδο οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συζητήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού και υπενθυμίζει πως η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας «σε αγαστή συνεργασία με τους εργοδότες και με τις πλάτες της κυβέρνησης έχει βάλει την υπογραφή της για απασχόληση τις μέρες ανάπαυσης των εργαζομένων, δηλαδή για την κατάργηση του 5ήμερου σε ξενοδοχεία και εστίαση». «Είναι πρόκληση!», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους «να απαιτήσουν να αποσυρθεί άμεσα κάθε σκέψη για κατάργηση του 5ήμερου».

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Σε σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων για την οργάνωση του αγώνα απέναντι στην εξαήμερη εργασία καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαμίας τη Δευτέρα 15 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του στη Λαμία, στην οδό Λεωσθένους Δεδούση 9.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη σύσκεψη με θέμα το νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας, την άθλια εγκύκλιο για την ψηφιακή κάρτα, την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας. Είναι σημαντικό μπροστά σε αυτήν τη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας, αλλά και συνολικότερα στα καθημερινά, ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας», τονίζει το ΕΚ Λαμίας στο κάλεσμά του για τη σύσκεψη της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ