Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ετοιμη να διεκδικήσει τη ... «χαμένη αξιοπρέπεια»

Επιμένει σε δηλώσεις που επιβεβαιώνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κάθε άλλο παρά έφραξε αλυτρωτισμούς στην περιοχή η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Χτες, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μίτσκοσκι, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ, αφού αναφέρθηκε (ξανά) σε «Μακεδονία» υποστήριξε ότι η χώρα του «και η περιοχή ήταν όμηροι του παρελθόντος για πάρα πολύ καιρό», προσθέτοντας ότι «πραγματικά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να ανακτήσουμε αυτήν τη χαμένη αξιοπρέπεια που δυστυχώς δεν είχαμε τα τελευταία 7 χρόνια, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά παντού στον κόσμο».

Προχτές, ο ίδιος χρησιμοποίησε ξανά τον όρο «Μακεδονία» και ξεκαθάρισε ότι αποτελεί προτεραιότητα «τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ (μας) να επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό του στρατού μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μόνο έτσι θα ακολουθήσουμε τα σύγχρονα βήματα και θα ακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια αμυντική συμμαχία που υπήρξε ποτέ».

Χτες ήταν η σειρά ξανά της Προέδρου της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, να παινέψει «τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την απόδοση του μακεδονικού στρατού, ο οποίος εκπληρώνει πάντα τα καθήκοντά του στα υψηλότερα πρότυπα του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ