Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίσκεψη στη Γυάρο στις 24 Ιούλη

Με αφορμή την επέτειο για τα 50 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, η Τομεακή Επιτροπή Βόρειων και Δυτικών Κυκλάδων και η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Γυάρο στις 24 Ιούλη, για να αποδώσουν φόρο τιμής στους χιλιάδες εξόριστους που πέρασαν αλύγιστοι από τον μαρτυρικό αυτόν τόπο.

Με αφορμή την πρωτοβουλία, η ΤΕ Βόρειων - Δυτικών Κυκλάδων σημειώνει:

«Η φετινή επέτειος από την κατάρρευση της δικτατορίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας. Ταυτόχρονα συμπληρώνονται 50 χρόνια από το κλείσιμο της Γυάρου και των άλλων κολαστηρίων.

Στη Γυάρο, το Θανατονήσι όπως το αποκαλούσαν οι κρατούμενοι, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές την περίοδο του εμφυλίου (1947 - 1952), την περίοδο 1955 - 1961 και μετέπειτα κατά τη διάρκεια της χούντας (1967 - 1974).

Σε αυτόν τον τόπο, που κάθε σπιθαμή του είναι ποτισμένη από το αίμα των εξόριστων, οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τη συνδρομή του κράτους βλέπουν μπίζνες και "αξιοποίηση"...

Δεν θα τους περάσει!

Η Γυάρος μπορεί να είναι μόνο ιστορικός τόπος τιμής και μνήμης για τους αγώνες του λαού μας και τους ήρωες των ταξικών αγώνων στη χώρα μας. Μόνο ως τέτοιος μπορεί να αναδειχθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ