Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβολή επ' αόριστον της δίκης των «Σπαρτιατών»

Αναβολή επ' αόριστον έλαβε χτες η δίκη του ακροδεξιού μορφώματος των «Σπαρτιατών», λόγω κωλύματος των συνηγόρων τριών από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση. Το δικαστήριο δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού με τις αλλαγές του δικαστικού χάρτη η σχετική αρμοδιότητα ανήκει πλέον σε μονομελές εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση που αφορά τους 11 βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση ψηφοφόρων, μετά τις καταγγελίες του αρχηγού τους, Βασίλη Στίγκα (ο οποίος εξαιρέθηκε από το κατηγορητήριο), είχε λάβει επίσης αναβολή στις 19/6 για χτες. Το εκλογοδικείο έχει αναβάλει την κρίση του για το αν οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» θα εκπέσουν από τις έδρες τους, περιμένοντας την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

Εκτός από τους 11 νυν και πρώην βουλευτές των «Σπαρτιατών», στο εδώλιο βρίσκονται επίσης ο καταδικασμένος ναζιστής εγκληματίας Ηλ. Κασιδιάρης, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, και ο δικηγόρος Σ. Μεταξάς, που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας. Ουσιαστικά το μόρφωμα των «Σπαρτιατών» ήταν ο «μπροστινός» του Κασιδιάρη, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ