Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Επειδή αντέδρασαν στην παρουσία ΝΑΤΟικών

Την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, με τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) «επειδή τόλμησαν να εκφραστούν κατά της παρουσίας ΝΑΤΟικών δολοφόνων σ' αυτό, παριστάνοντας τις αθώες περιστερές που ήρθαν για να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό μας!», καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους δεκάδες φορείς και Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία Εργαζομένων, όπως και οι Σύλλογοι Γυναικών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), απαιτώντας την ανάκληση της ΕΔΕ.

Θυμίζουμε ότι σε μια πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης, η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού διέταξαν ΕΔΕ επειδή εργαζόμενοι είχαν εκδώσει και κοινοποιήσει ανακοίνωση αντιδρώντας στην επίσκεψη των ΝΑΤΟικών στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 13 Ιούνη.

Οι εργαζόμενοι απαιτούσαν να ακυρωθεί η επίσκεψη, που είχε προγραμματιστεί από τη 12η Μεραρχία Πεζικού, και μάλιστα θα γινόταν εκτός ωραρίου, το απόγευμα, που το Μουσείο κανονικά είναι κλειστό.

Ανέφεραν ακόμα πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να εξωραϊστεί η εικόνα του ΝΑΤΟ και από πολεμοκάπηλος οργανισμός να εμφανιστεί σαν ένας οργανισμός ειρήνης και πολιτισμού, την ώρα που η χώρα μας και ειδικά η Αλεξανδρούπολη εμπλέκεται πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία, την ώρα που το ΝΑΤΟ στηρίζει τη δολοφονία χιλιάδων παιδιών στην Παλαιστίνη.

Στην ανακοίνωση γινόταν επίσης αναφορά στα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του Μουσείου (καθυστερήσεις πληρωμών, έλλειψη προσωπικού κ.λπ.) και δυσκολεύουν τη λειτουργία του, ενώ στηλιτευόταν το κόστος επίσκεψης στο Μουσείο για τους πολίτες τη στιγμή που η Μεραρχία ζητούσε τη δωρεάν είσοδο της αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ!

Τελικά η ΧΙΙ Μεραρχία με δική της πρωτοβουλία ακύρωσε την επίσκεψη.

Την προσπάθεια τρομοκράτησης καταγγέλλει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, απαιτώντας εδώ και τώρα να ανακληθεί η καταχρηστική ΕΔΕ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σημειώνει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται ο αυταρχισμός της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ, με την προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού των υπαλλήλων ώστε να μην εκφράζουν καμία κριτική στα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας και στις επιλογές της κυβέρνησης, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν να κάνουν με την εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες σήμερα, έναν μήνα μετά, οξύνονται τόσο που συζητείται ανοιχτά το ενδεχόμενο παγκόσμιας σύρραξης».

Και τονίζει: «Ως εδώ με τον αυταρχισμό, ως εδώ με τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Καμία ΕΔΕ δεν νομιμοποιείται να διερευνήσει την έκφραση γνώμης των συναδέλφων και συναδελφισσών μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης και απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί η καταχρηστική ΕΔΕ», καλώντας όλα τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα να την καταδικάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ