Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν δεχόμαστε τη στοχοποίηση και τη συκοφάντηση συλλήβδην των Εποπτών Δημόσιας Υγείας

Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση του περιφερειάρχη για μετακίνηση των 148 υπαλλήλων

Αμεση είναι η αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής στην απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά, εκλεκτού της κυβέρνησης της ΝΔ, που στοχοποιεί όλους τους εργαζόμενους των 7 Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, στο όνομα της «διαφάνειας», με αφορμή την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών. Πρόκειται για τους διεφθαρμένους υπαλλήλους της Περιφέρειας, του δήμου Αθήνας και του υπουργείου Πολιτισμού (στην πλειοψηφία τους στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ), που είχαν την κάλυψη προϊσταμένων της Περιφέρειας στον Κεντρικό και Βόρειο Τομέα. Οι ίδιοι αυτοί προϊστάμενοι έστελναν στις ελληνικές καλένδες τις επανειλημμένες καταγγελίες του Συλλόγου, για έκνομες ενέργειες και για αυθαιρεσίες των Δ/νσεων των υπηρεσιών.

Οπως σημειώνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

«Είναι αδιανόητο, υπάλληλοι που δεν έκαναν ποτέ χάρες σε ανωτέρους για να έχουν μια ευνοϊκή μεταχείριση, υπάλληλοι που την "Κηφισιά" και το "Σύνταγμα" δεν είδαν... ούτε με το κιάλι και εργάζονταν με ψηλά το κεφάλι σε όποια περιοχή και καθήκον τους ανέθεταν, να τους διασύρει ουσιαστικά σήμερα η περιφερειακή αρχή με αυτή την ενέργεια, η οποία έδωσε το πάτημα για δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και αναρτήσεις με τίτλο: "Ο Περιφερειάρχης καρατομεί... ξηλώνει... 148 υπαλλήλους του Υγειονομικού"».

Και συμπληρώνει ότι πρόκειται για «ενέργειες εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού την ώρα που σοβαρά έργα δεν προχωράνε γιατί το ταμείο είναι μείον...

Βέβαια ούτε με την ενέργειά του αυτή μπορεί να καλυφτεί ότι συνέβαλε τόσο στην προπαγανδιστική προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του λαού και στο κρύψιμο όλων των επώνυμων στελεχών (πολιτικών και μη) του κυκλώματος, φανερών και κρυφών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, που ήταν προνομιακοί συνομιλητές του "συστήματος", όσο και στο να παραμείνει στο απυρόβλητο το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών και το πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου των επιχειρήσεων, που αποτελεί το λίπασμα για να ανθίζουν "μπουμπούκια" παντός είδους...

Η λογική της ανεμπόδιστης λειτουργίας της αγοράς, στον βωμό της οποίας θυσιάζονται οι προληπτικοί έλεγχοι και έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου σε κατασταλτικές (π.χ. γνωστοποιήσεις και όχι αδειοδοτήσεις, κατάργηση προελέγχου κ.λπ.), το διαφορετικό και πολλές φορές αντικρουόμενο νομικό πλαίσιο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε κομβικά ζητήματα, όπως τις χρήσεις γης, η κατάργηση του δευτεροβάθμιου ελέγχου και γενικότερα η ανυπαρξία δικλίδων ασφαλείας, η χρόνια αναξιοκρατία και το κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής στους υπαλλήλους αναδεικνύουν το έδαφος, το οποίο δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση και καμιά περιφερειακή αρχή να κρύψει».

Επίσης σημειώνει ότι ο περιφερειάρχης αρνήθηκε ακόμα και να συναντηθεί με το Προεδρείο του Συλλόγου μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος και «αντ' αυτού επέλεξε να συνδιαλλαγεί με ανθρώπους, οι οποίοι φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που περιήλθαν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες... όμως που "ξέρουν από έλεγχο δημόσιας διοίκησης"!».

Και προσθέτει για τη στάση της περιφερειακής αρχής: «"Διέλυσε" τις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου τοποθετώντας το σύνολο του προσωπικού τους σε "άγνωστες" περιοχές, που δεν τους είναι γνωστά σοβαρά ζητήματα, που σχετίζονται με κινδύνους της δημόσιας υγείας (εξάλειψη ανθυγιεινών εστιών, σχολεία, νοσοκομεία, κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσια ύδατα κ.ά.) και ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τις χρεωμένες υποθέσεις και για τους πολίτες που αναμένουν την αυτοψία και την απάντηση της υπηρεσίας».

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει:

«Στη μαζικότατη σύσκεψη του Συλλόγου με τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 16/7/2024 καταδικάστηκαν ομόφωνα οι ενέργειες καθώς και τα Δελτία Τύπου της περιφερειακής αρχής και ξεχείλισε η αγανάκτηση των συναδέλφων που δέχτηκαν τέτοια ανάξια αντιμετώπιση. Κατέληξαν ομόφωνα ότι συσπειρωμένοι στον Σύλλογό τους θα σταματήσουν να χρηματοδοτούν τις υπηρεσίες τους, πληρώνοντας για τις μετακινήσεις τους ή χρησιμοποιώντας τα δικά τους οχήματα, καθώς και ότι θα σταματήσουν να διαθέτουν από τον προσωπικό τους χρόνο για να βγει ο τεράστιος όγκος των υποθέσεων.

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθούν οι αποφάσεις μετακίνησης όλων των μη εμπλεκόμενων υπαλλήλων. Να ικανοποιηθούν αιτήματα μετακίνησης συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά, οικονομικά.
  • Να εξασφαλιστεί η μετακίνηση όλων των Εποπτών Δημόσιας Υγείας για τη διενέργεια των ελέγχων με υπηρεσιακά οχήματα με οδηγό.
  • Να νομοθετηθούν δικλίδες ασφαλείας, δευτεροβάθμιος έλεγχος κ.λπ. Να αρθούν νομοθετικές αντιφάσεις και να μην καθορίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα τη λειτουργία των υπηρεσιών.
  • Να εξασφαλιστεί εξοπλισμός παντός είδους για τη λειτουργία των υπηρεσιών και τη διενέργεια των ελέγχων. Θέσεις εργασίας, ηλεκτρονικός εξοπλισμός κ.λπ.
  • Να προχωρήσει άμεσα η επιλογή και τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης.
  • Να λειτουργούν οι υπηρεσίες με προσανατολισμό κυρίως την πρόληψη.
  • Να ολοκληρώνονται γρήγορα οι ποινικές και οι πειθαρχικές διαδικασίες».

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα της απαράδεκτης απόφασης της περιφερειακής αρχής θα φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Ιούλη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, που ζητάει να παραβρεθεί και ο Σύλλογος των Υπαλλήλων και να τοποθετεί για όσα αναφέρει εδώ και χρόνια στις καταγγελίες του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθλιες συνθήκες για τους επόπτες Δημόσιας Υγείας (2020-10-16 00:00:00.0)
Απαιτεί συμμόρφωση στις πολιτικές της (2019-09-05 00:00:00.0)
Ανέλαβαν αναγκαστική υπηρεσία (2012-07-17 00:00:00.0)
Προσπαθούν να εγκαταστήσουν συστήματα παρακολούθησης! (2009-04-08 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τη διακοπή των ελέγχων (2001-11-03 00:00:00.0)
Σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις εργαζομένων (2001-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ