Παρασκευή 19 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα μεταφορά πολεμικού υλικού του ΝΑΤΟ από τη Θεσσαλονίκη

Νέο φορτίο ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναχωρήσει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να πρωταγωνιστεί με όλους τους τρόπους στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, παραχωρώντας γι' αυτόν τον σκοπό λιμάνια, σιδηρόδρομους και άλλες υποδομές, που γίνονται έτσι και στόχος των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, ένας εμπορικός συρμός, ναυλωμένος από το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα φορτώσει σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κοντέινερ που βρίσκονται εδώ και περίπου τρεις μέρες εκεί και θα αναχωρήσει περίπου στις 9 π.μ. για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στα Κούλατα, με τελικό προορισμό τα Σκόπια.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο συρμός αποτελείται από τρεις μηχανές μαζί, πράγμα που σημαίνει ότι θα μεταφέρει ένα σημαντικό μέγεθος φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάη η κυβέρνηση είχε αποστείλει επίσης από τη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες τόνους πολεμικού υλικού, στο οποίο περιλαμβανόταν ακόμα και το απαγορευμένο από διεθνείς Συνθήκες λευκό φώσφορο. Το υλικό αυτό μεταφέρθηκε με 65 κοντέινερ μέσω Θεσσαλονίκης και Ρουμανίας στην Ουκρανία, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η «Hellenic Train» είχε αρνηθεί την παραχώρηση συρμών για τη μεταφορά, ενώ οι σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για λόγους επικινδυνότητας, είχαν αποτρέψει την κυβέρνηση από το να χρησιμοποιήσει το λιμάνι ως χώρο μεταφόρτωσης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι λίγες μέρες μετά είχε επιβεβαιωθεί και η επικινδυνότητα τέτοιων δρομολογίων, αφού μία από τις αμαξοστοιχίες που μετέφεραν πολεμικό υλικό παραλίγο να συγκρουστεί με επιβατική αμαξοστοιχία, και μάλιστα στα όρια του αστικού ιστού.

Οπως και να 'χει, και το νέο αυτό φορτίο του θανάτου μεταφέρεται μέσω της Ελλάδας την ώρα που η εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών κλιμακώνεται, όπως αποτυπώθηκε και στην Επιστολή Προθέσεων που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για τη δημιουργία «Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνολικής προετοιμασίας του ευρωατλαντικού στρατοπέδου για γενικευμένο μακελειό, η κυβέρνηση έχει αναλάβει ρόλο «πρωτοπαλίκαρου», μετατρέποντας τη Βόρεια Ελλάδα σε στρατιωτικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ. Από την Αλεξανδρούπολη, όπου το λιμάνι, το αεροδρόμιο, ο σιδηρόδρομος και τα στρατόπεδα παραδίδονται στους σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, στο Πετροχώρι Ξάνθης, όπου πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις, στην Καβάλα, όπου το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β'» περνά στα χέρια των Αμερικανών, με έντονο το «ενδιαφέρον» του ΝΑΤΟ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου το λιμάνι έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για τη μεταφορά στρατευμάτων και πολεμικού υλικού του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αναφορικά με τις διεργασίες για την αποστολή και επιπρόσθετων πυρομαχικών και όπλων προς την Ουκρανία από την Ελλάδα, με πιθανή ακόμα και την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ελλάδα - μέσω ΗΠΑ - στην Ουκρανία, ενώ βρίσκεται πάντα στο τραπέζι και το ενδεχόμενο αποστολής αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, TOR/MI, OSA-ΑΚ και άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ