Παρασκευή 19 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αποχώρησε ο Γ. Δραγασάκης με αναφορές σε νέο κόμμα

Την αποχώρησή του απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο παρέμενε μέλος καθώς είχε παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή προ μηνών, ανακοίνωσε χτες ο Γ. Δραγασάκης, κατηγορώντας τον Στ. Κασσελάκη ότι «παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα και "παραδίδει"πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα».

Σε μια περίοδο που εντείνονται οι διεργασίες για την αναστήλωση της αμαρτωλής και χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και για τη δημιουργία «αριστερών» αναχωμάτων, εμφανίστηκε πρόθυμος να συμμετάσχει σε αυτές δηλώνοντας ότι «οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς».

Ο Γ. Δραγασάκης ανέφερε πως έχουν «πλήρως επιβεβαιωθεί» οι φόβοι για «εκφυλιστικές εξελίξεις» που εξέφρασε όταν είχε παραιτηθεί από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυσή του, και είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του», υποστήριξε, λες και αυτή η πορεία εκφυλισμού ήταν ουρανοκατέβατη και όχι απόρροια των πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπηρέτησε το σύστημα, τόσο ως «κόμμα του 3%», αναμασώντας τις αυταπάτες περί εξανθρωπισμού του καπιταλισμού, όσο και ως κόμμα της «κυβερνώσας αριστεράς», ψηφίζοντας ό,τι πιο αντιλαϊκό είχαν στη φαρέτρα τους το κεφάλαιο και η ΕΕ.

Αφού δήλωσε «περήφανος» για τον ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων που «δεν δίστασε να λερώσει τα χέρια του» - όπως είχε πει ο Αλ. Τσίπρας - «περήφανος» για τον ΣΥΡΙΖΑ που απογείωσε τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τους άλλους μακελάρηδες, πέρασε στο «ψητό» που στην παρούσα φάση δεν είναι άλλο απ' το πώς η σοσιαλδημοκρατία θα ανακτήσει την αξιοπιστία της ως πόλος διαχείρισης του συστήματος και την ικανότητά της να χειραγωγεί τον λαό, με τον Γ. Δραγασάκη να υποστηρίζει σαν αναγκαίο το «να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, από τη ριζοσπαστική αριστερά έως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και δεύτερον, μια προοδευτική εναλλακτική στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας».

Επίσης, εγκάλεσε τον Στ. Κασσελάκη ότι η συζήτηση που άνοιξε με πρωτοβουλία του για «μαύρα ταμεία» αποτελεί «τεράστια προσβολή για τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που προσέφεραν ανιδιοτελώς και με το υστέρημά τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει την ...αριστεροσύνη του, επειδή καταθέτει λέει προτάσεις νόμου για την ακρίβεια, το φορολογικό κ.λπ., για να καταλήξει «η αριστερά είναι τρόπος ζωής. Και εκφράζεται πάντα με πράξεις κι όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου. ΥΓ: Αυτήν τη φορά ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες».

Στο μεταξύ, και στο πλαίσιο των διεργασιών συγκρότησης φορέα με νέο όνομα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας «παρουσία» σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς προχτές για τα τεκταινόμενα στη Γαλλία κατέγραψε ο Π. Κόκκαλης, επικεφαλής του «Κόσμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ