Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Εκβιάζουν οι Γερμανοί, «χορεύει» η κυβέρνηση

Η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός είναι οι λέξεις που αντικατοπτρίζουν την τακτική της κυβέρνησης η οποία έχει βαλθεί πάση θυσία να παραδώσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Συγκεκριμένα, η απόφαση για το ξεπούλημα που συνοδεύτηκε και από σειρά σκανδαλωδών υποχωρήσεων από την κυβέρνηση, «άνοιξε» την όρεξη της γερμανικής κοινοπραξίας HDW/FS. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αξιώνει πλήρη υποταγή, και μαζί με αυτή, την εκ των προτέρων υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της HDW/FS και του Πολεμικού Ναυτικού για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων, αλλά και τη μην ενεργοποίηση ποινικών ρητρών από τον ΟΣΕ για την καθυστέρηση εκτέλεσης παραγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της HDW/FS βρέθηκε στην Ελλάδα και είχε επαφές με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, ώστε να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του ΟΣΕ, και την όποια ζημία έχει ο τελευταίος να αναληφθεί από το δημόσιο. Ετσι η κυβέρνηση, στην αγωνία να επιδείξει «έργο» στο μεγάλο κεφάλαιο, παζαρεύει τις απαιτήσεις των Γερμανών, οι οποίοι, μέρα με τη μέρα αυξάνουν τις απαιτήσεις τους. Την ίδια στιγμή, στελέχη της κυβέρνησης που εμπλέκονται στην ιδιωτικοποίηση, έχουν την αίσθηση πως κοροϊδεύουν τον κόσμο, σημειώνοντας ότι η μη ολοκλήρωση της σύμβασης ιδιωτικοποίησης οφείλεται σε εσωτερικά προβλήματα των Γερμανών!

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος λίγες μέρες πριν δήλωνε ότι στις 13 του Μάη (σ.σ. χτες) θα υπογραφόταν η τελική σύμβαση, χτες δήλωσε ότι αύριο Τετάρτη θα ανακοινώσει την ημερομηνία που θα υπογράψουν το σκάνδαλο. Ερωτηθείς γιατί δεν προσήλθαν χτες οι Γερμανοί, απάντησε ότι την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή ήταν ημέρες αργίας για τους Γερμανούς! Ακόμα και τέτοιες δικαιολογίες χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες, ώστε, εν κρυπτώ, να ικανοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερες αξιώσεις των υποψήφιων ιδιωτών.

Στα πλαισία επίσης των γερμανικών απαιτήσεων, και εκβιασμών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της HDW κ. Σμιθ, που αναζητείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, φέρεται... εξαφανισμένος, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η αγωνία των Χριστοδουλάκη - Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι χτες είχαν ακόμη μία συνάντηση για το θέμα του Σκαραμαγκά, για να εξετάσουν πόσα περισσότερα θα δώσουν στους Γερμανούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ