Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες!

Ηταν μία από τις δεκάδες συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών με τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις, η οποία έγινε στα τέλη του περασμένου Μάη, εν μέσω μάλιστα της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ, με την κυβέρνηση να την κρατά «μυστική», για «λόγους ασφαλείας».

Με βάση λοιπόν όσα ...αποκόμισε από την άσκηση στη χώρα μας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε τον δολοφονικό της βομβαρδισμό καταστρέφοντας λιμάνια και άλλες υποδομές της Υεμένης, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τον όλεθρο της ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Ξεδιπλώνεται ξανά σε όλο της το μεγαλείο η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στη Μέση Ανατολή, που συμπληρώνει την αντίστοιχη εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας ότι ο λαός μπαίνει όλο και πιο βαθιά στο επίκεντρο των διασταυρούμενων πυρών.

Οι συνεκπαιδεύσεις με το κράτος - δολοφόνο και η παροχή γης - αέρα - θάλασσας αποτελούν ευθεία υποστήριξη της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

Εντάσσονται δε στο πλαίσιο της «στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - Ισραήλ» και πάνε μαζί με τη συμμετοχή της χώρας - και μάλιστα ως πρωταγωνιστικής δύναμης - στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, με την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά».

Η νέα συνεκπαίδευση, που είχε το αποτέλεσμα του περασμένου Σαββάτου, έγινε κι αυτή στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, με απανωτές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις για τη «στενή στρατιωτική συνεργασία» που «εμβαθύνει περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων» Ελλάδας και Ισραήλ, όπως το ίδιο το πρόγραμμα διακηρύττει.

Είναι στην πράξη όσα έχουν αποφασίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δέκα χρόνια, που ξεκίνησαν με τα τριμερή ευρωατλαντικά σχήματα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, στα οποία στην πορεία συμμετείχαν και οι ΗΠΑ, για την προώθηση τάχα «της σταθερότητας και της ασφάλειας» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πλέον αυτά τα τριμερή σχήματα περιλαμβάνουν και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», που - όχι τυχαία - έγινε το πρόσχημα για το μακελειό στη Μέση Ανατολή, με τους νεκρούς στη Γάζα να φτάνουν τις 40.000.

Τα αποτελέσματα της «σταθερότητας» και της «ασφάλειας» είναι πλέον πιο ορατά από ποτέ, με το κράτος του Ισραήλ να βάζει φωτιά σε όλη την περιοχή, να σφαγιάζει τη Γάζα, να επιτίθεται σε Λίβανο και Συρία, εσχάτως και στην Υεμένη, και με τις αντίπαλες σε αυτό δυνάμεις να «φωτογραφίζουν» για αντίποινα όσους διαμορφώνουν «στρατηγική σχέση» μαζί του, όπως η Κύπρος.

Βεβαίως, αυτή η «στρατηγική σχέση» με το Ισραήλ περιλαμβάνει και μια σειρά οικονομικές συμφωνίες σε κλάδους στρατηγικής σημασίας (Τουρισμός, Ενέργεια κ.λπ.), που προσφέρουν «ζεστό» χρήμα και ευκαιρίες επενδύσεων στην ελληνική αστική τάξη, με τα κέρδη της να αποτελούν την άλλη όψη της βαθιάς εμπλοκής στα βρώμικα σχέδια και της περίφημης «γεωπολιτικής αναβάθμισης».

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι κανένα συμφέρον δεν έχει ο λαός από τις συμπράξεις του θανάτου με το Ισραήλ, τις οποίες εμβαθύνει η σημερινή κυβέρνηση μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα, βάζοντας πλάτη σε μια σφαγή δίχως τέλος. Συνένοχοι σ' αυτό το μακελειό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν ως κυβερνητικά κόμματα και συνεχίζουν να στηρίζουν τη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Τείχος σε αυτό το αίσχος της εμπλοκής μπορεί να ορθώσει μόνο ο λαός με το κίνημά του, μέσα από την ένταση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στους άλλους λαούς. Με την επαγρύπνηση μπροστά στα ακόμα χειρότερα που είναι αποφασισμένοι να «τρέξουν» η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την πάλη για να πάψει κάθε συμμετοχή στον πόλεμο και κάθε στήριξη στο Ισραήλ, που πνίγει στο αίμα τη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ