Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΚΑ
Αρνούνται την ασφαλιστική κάλυψη για μεταμόσχευση σε βρέφος

Σε αδιέξοδο η μητέρα, αυτοαπασχολούμενη που λόγω χρεών έχει χάσει την ασφαλιστική της ικανότητα

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί μια αυτοαπασχολούμενη που απενεργοποιήθηκε η ασφαλιστική της ικανότητα, καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ιατρικές πράξεις για το μωράκι της, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πριν πέντε μήνες η αυτοαπασχολούμενη γέννησε ένα κοριτσάκι, που αντιμετωπίζει ηπατική ανεπάρκεια και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση. Η γυναίκα είναι πιθανή δότρια για το βρέφος της, αλλά επειδή είναι ανασφάλιστη στον ΕΦΚΑ, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του παιδιού της.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας ως Αναφορά τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, ο οποίος «καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για την αναλγησία τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας που αντιμετωπίζει η συναδέλφισσά μας, και απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση».

Οπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, η γυναίκα «απευθύνθηκε στον ΕΦΚΑ αρκετό καιρό πριν, ώστε να εξηγήσει την κατάσταση που βιώνει, αλλά βρήκε τοίχο και μόνο λόγια! Παρότι ζήτησε μια ρύθμιση της οφειλής όπου να μπορεί να ανταποκριθεί, το Ταμείο την απέρριψε και από τότε αδιαφορεί. Η οικογένεια αντιμετωπίζει έναν καθημερινό Γολγοθά, με σοβαρές συνέπειες στη ζωή τους. Τα καθημερινά έξοδα είναι τεράστια, οι ανάγκες για εξετάσεις και φάρμακα που χρειάζεται το βρέφος είναι μεγάλες και δαπανηρές, και παρότι το βρέφος ασφαλίστηκε από τον πατέρα, αυτά δεν καλύπτονται όλα, με συνέπεια η οικογένεια να βάζει το χέρι στην τσέπη συνέχεια».

«Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να είναι η ίδια ασφαλισμένη, καθώς αποτελεί πιθανή δότρια για το παιδί της. Οπως γίνεται αντιληπτό, όσο παραμένει ανασφάλιστη διακυβεύεται η ζωή του βρέφους της», σημειώνει ο Σύλλογος, επισημαίνοντας πως «το Νοσοκομείο Παίδων αλλά και από το εξωτερικό τής ζητάνε να είναι η ίδια ασφαλισμένη», ενώ «τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα βρεθούν στο εξωτερικό για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να βρεθεί συμβατός δότης».

Ο Σύλλογος απαιτεί «η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα, σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ώστε να λυθεί άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα». Συγκεκριμένα, ζητάει να ενεργοποιηθεί η ασφαλιστική ικανότητα της αυτοαπασχολούμενης και να ρυθμιστούν οι οφειλές, σε δόσεις που να είναι βιώσιμες με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ