Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Ποινές» σε ιδιώτες γιατρούς μπας και μπαλώσει τα δημόσια νοσοκομεία

Οπως - όπως συνεχίζει η κυβέρνηση να επιχειρεί το μπάλωμα για τα κενά της εγκληματικής πολιτικής της στα δημόσια νοσοκομεία, αυτή τη φορά επιστρατεύοντας τους εκβιασμούς στους ιδιώτες γιατρούς για να ανταποκριθούν στα καλέσματα να κάνουν εφημερίες επί πληρωμή.

Πιο συγκεκριμένα, χτες, και κάνοντας πράξη τις σχετικές απειλές, το υπουργείο Υγείας έφερε διάταξη που εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία (βλ. σελ. 12 - 13), σύμφωνα με την οποία προβλέπονται ποινές για όσους ιδιώτες γιατρούς αρνηθούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εφημεριών σε δημόσια νοσοκομεία.

Ετσι, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων για άμεσες, μαζικές και μόνιμες προσλήψεις, η κυβέρνηση προχωράει τους εκβιασμούς για να εφαρμοστεί ένα ακόμα μέτρο επιχειρηματικής λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη του υπουργείου προβλέπει πως όποιος από τους ιδιώτες γιατρούς αρνηθεί να καλύψει κενά, τότε θα τερματίζεται άμεσα η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ως «μεθόδευση» του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης «να υποβαθμίσει και να υπονομεύσει παραπέρα τα νοσοκομεία μετατρέποντάς τα σε επικίνδυνα υποστελεχωμένα και χωρίς αναγκαίο εξοπλισμό εφημεριατζίδικα, που θα εφημερεύουν περιστασιακά αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι», χαρακτηρίζει τις κινήσεις αυτές η ΔΗΠΑΚ Γιατρών. Σημειώνει μάλιστα πως πρόκειται για επικίνδυνες αποφάσεις, αφού «μεθοδεύεται η μετακύλιση των ευθυνών στους ίδιους τους εφημερεύοντες που θα καλούνται να αντιμετωπίζουν μόνοι τους περιστατικά που απαιτούν στελεχωμένη και εξοπλισμένη νοσοκομειακή μονάδα».

«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία και το πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ που απαντάει στις επείγουσες και οξυμένες άμεσες ανάγκες των ασθενών μας και των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει ακόμα η ΔΗΠΑΚ Γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ