Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Οχι στις απολύσεις σχολικών καθαριστών/ριών, μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στην ανεργία πετιούνται αυτές τις μέρες δεκάδες σχολικές καθαρίστριες σε όλη τη χώρα, με τα σωματεία στους ΟΤΑ να καταγγέλλουν τις απαράδεκτες απολύσεις και να απαιτούν μέτρα για να διασφαλιστεί τόσο η εργασία τους όσο και η απρόσκοπτη καθαριότητα των σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτό 15 σχολικές καθαρίστριες του δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης είναι αντιμέτωπες με την απόλυση, με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής να καλεί σήμερα Τρίτη στις 8 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο.

Οι συναδέλφισσες, τονίζει το Συνδικάτο, «που δουλεύουν για πολλά χρόνια χρόνια στη σχολική κοινότητα, βρίσκονται αντιμέτωπες με την απόλυση διότι ο δήμαρχος υποτίθεται ότι θέλει να "διορθώσει" τα οικονομικά του δήμου» και αντί να διεκδικήσει επιπλέον πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα αντικαταστήσει τους εργαζόμενους που απολύει με εργαζόμενους μέσα από το πρόγραμμα «55-67+».

Το Συνδικάτο καλεί τον δήμαρχο «να πάρει τώρα πίσω την εισήγησή του, να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων και να δρομολογήσει την μονιμοποίηση τους».

Ταυτόχρονα καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την πολιτική της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης - Πεύκης. Ανακοίνωση στήριξης έχουν εκδώσει επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμων Νέας Ιωνίας - το οποίο καλεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής - και Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κινητοποίηση για τον ίδιο λόγο. Την Παρασκευή 19 Ιούλη, στην προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, έκαναν παρέμβαση το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου και ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ, Σ. Κωσταντάς, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να αποσύρει προσωρινά την εισήγηση που καταδίκαζε 15 γυναίκες στην ανεργία.

Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Την απαράδεκτη μεθόδευση της δημοτικής αρχής Κορδελιού - Ευόσμου να πετάξει στην ανεργία 19 σχολικές καθαρίστριες και να προσλάβει μόνο 74, ενώ οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες, καταγγέλλει με τη σειρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης.

Καλεί γι' αυτό σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 25 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο Ευόσμου, απαιτώντας να επαναπροσληφθούν όλες οι σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο, καθώς επίσης μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλες.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για μεθόδευση, καθώς ενώ αναμένονταν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό την περασμένη Παρασκευή, η διοίκηση του δήμου έσπευσε σε δημοσίευση της προκήρυξης μία μέρα πριν, στις 18 Ιούλη, και φαίνεται ότι προετοιμάζεται να καλύψει τις ανάγκες του δήμου με αξιοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για εργαζόμενους 55 - 67 ετών.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος αναφέρει: «Ενώ η εισήγηση της υπηρεσίας ρητά αναφέρει ότι για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων του δήμου - που έχουν αυξηθεί - χρειάζονται 123 συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης, η διοίκηση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ήταν ήξεις αφίξεις, κάνοντας λόγο πως "δεσμευόμαστε ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά δεν δεσμευόμαστε ότι θα είναι στην προκήρυξη" (...) Μάλιστα ενημερωθήκαμε από συναδέλφισσες ότι ο αντιδήμαρχος Διοικητικών ζήτησε συνάντηση με εργαζόμενες ηλικίας 55+ για να τους προτείνει να ενταχθούν στο πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ. Τα συμπεράσματα δικά σας...».

Καλεί όλες τις σχολικές καθαρίστριες να δώσουν με ψηλά το κεφάλι τον αγώνα για δουλειά με πλήρες ωράριο και δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αλλά και όλους τους συναδέλφους, τους γονείς, τους φορείς, τα σωματεία της πόλης να σταθούν δίπλα στον δίκαιο αγώνα για να επαναπροσληφθούν όλες οι σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ