Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Κάτω τα χέρια από το σπίτι 5μελούς οικογένειας με παιδί ΑμεΑ

Φορείς και σωματεία του Αιγάλεω καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους την προσπάθεια να πεταχτεί «άλλη μια φτωχή οικογένεια στον δρόμο, με το νέο κύμα πλειστηριασμών που σαρώνει ό,τι αφήνουν όρθιο τα ενοίκια - φωτιά και η ακρίβεια».

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω (μέλος της ΟΓΕ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος», η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αιγάλεω, η Ενωση Ποντίων Αιγάλεω, το Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας του Συνδικάτου Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας σημειώνουν πως χωρίς κανένα έλεος τα «κοράκια» των funds και των τραπεζών απειλούν την οικογένεια της Σωτηρίας, παιδιού με αναπηρία, με έξωση από το σπίτι τους.

Οπως εξηγούν, πρόκειται για μια οικογένεια «που έχει οδηγηθεί στο αδιέξοδο της μακροχρόνιας ανεργίας και προσπαθεί να ανταποκριθεί στη σκληρή καθημερινότητα έχοντας ένα παιδί ΑμεΑ και δύο ακόμα παιδιά, που αναγκάζονται να δουλεύουν από φοιτητές για να επιβιώσουν. Που δεν δικαιούνται οι γονείς ούτε το πενιχρό Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γιατί εργάζεται πλέον ως απόφοιτος ο ένας εκ των τριών τέκνων! Οι απειλές των funds και των εισπρακτικών εταιρειών έχουν οδηγήσει τους γονείς στην απελπισία και έχουν επιβαρύνει την ψυχική υγεία τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους».

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν τον λαό της περιοχής να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην οικογένεια της Σωτηρίας, καθώς όπως τονίζουν ο αγώνας της οικογένειας είναι και αγώνας όλων, και προειδοποιούν: «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να πάρουν ούτε το σπίτι της Σωτηρίας και της οικογένειάς της, ούτε κανένα σπίτι φτωχού ανθρώπου. Δεν θα αφήσουμε καμία οικογένεια, κανένα σπίτι στα νύχια των τραπεζιτών! Ολη η πόλη σε ετοιμότητα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ