Σάββατο 27 Ιούλη 2024 - Κυριακή 28 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση για να έχουν ένα πιάτο φαΐ τον Αύγουστο!

Τη Δευτέρα στις 11 π.μ. ξανά στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα βρεθούν οι φοιτητές μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους | Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα

Ενα πιάτο φαΐ τον Αύγουστο... Αυτή η τόσο αυτονόητη ανάγκη έγινε αίτημα διεκδίκησης και έβγαλε (ξανά) στους δρόμους τους οικότροφους φοιτητές των Εστιών στην Αθήνα. Γιατί, παρότι σε προηγούμενη κινητοποίησή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αποσπάσει τη δέσμευση ότι θα διασφαλιστεί η σίτιση για όλο το καλοκαίρι, τελικά κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ αρνούνται να υλοποιήσουν τη δέσμευση και τους αφήνουν ...νηστικούς τον Αύγουστο. Πρόκειται για εκατοντάδες φοιτητές που παραμένουν στα δωμάτια των Εστιών, είτε γιατί έχουν υποχρεώσεις στις σχολές τους, είτε γιατί κάνουν πρακτική άσκηση, είτε γιατί εργάζονται, είτε γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι Σύλλογοι Οικότροφων Φοιτητών από όλες τις Εστίες της Αθήνας, έχοντας στο πλευρό τους και εκπροσώπους από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, προχώρησαν την Παρασκευή το πρωί σε έκτακτη κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Οι φοιτητές απαίτησαν να συναντηθούν με τη διοίκηση του Ιδρύματος, για να λάβουν την απάντηση ότι ...κάνει διακοπές! «Απέναντι στο δίκαιο αίτημα μας το ΙΝΕΔΙΒΙΜ απάντησε πως τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι καθώς η διοίκηση δεν είναι εδώ. Μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Μας αφήνουν νηστικούς και αυτοί κάνουν διακοπές», σχολιάζουν σε δελτίο Τύπου οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕ ΕΜΠ, ΦΕΑ, ΦΕΠΑ.

Στη συνέχεια οι φοιτητές προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματά τους, ενώ αντιπροσωπεία τους παρέδωσε τα αιτήματά τους στις κοινοβουλευτικές ομάδες. Στο πλευρό τους στάθηκε το ΚΚΕ, με την βουλευτή του, Αφροδίτη Κτενά, να κάνει σχετική παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Η Αφρ. Κτενά και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, συναντήθηκαν με τους φοιτητές και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο δίκαιο αίτημά τους.

«Επειτα από την πίεση μας το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μας ενημέρωσε πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί μας την Δευτέρα! Θα συνεχίσουμε μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημα μας. Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους! Δεν μας αρκούν η κατανόηση και τα "έχετε δίκιο" - Αμεσα να δοθεί λύση!», σημειώνουν οι σύλλογοι οικοτρόφων που ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη Δευτέρα στις 11 π.μ. σε νέα κινητοποίηση έξω από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. «Με τον αγώνα μας καταφέραμε να έχουμε συνάντηση τη Δευτέρα με τη διοίκηση. Οπως με αγώνα καταφέραμε να κερδίσουμε τον κλιματισμό και να μη λιώσουμε στη ζέστη, έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε και ένα πιάτο φαΐ τον Αύγουστο. Είναι δίκαιο το αίτημά μας, είναι δίκαιος ο αγώνας μας και πρέπει να το πάμε μέχρι τέλους», τόνισαν κατά την κινητοποίησή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για τη σίτιση και τις συνθήκες διαβίωσης στις εστίες (2023-07-04 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας (2022-10-05 00:00:00.0)
Προχωρούν σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις για το δικαίωμα στη στέγη (2022-09-15 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία σήμερα για τα ζητήματα της στέγασης (2021-11-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας (2020-10-30 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις εστιακών φοιτητών (2017-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ