Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ

Τιμή στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, αυτούς που με τόλμη, με καρδιά και μυαλό έδωσαν τα πάντα στον αγώνα για το δίκιο, για τον σοσιαλισμό. Στον Νίκο Πλουμπίδη, που τιμή του είχε την τιμή του Κόμματος και που το Κόμμα του τον τίμησε την Κυριακή με μια μεγάλη συγκέντρωση στον τόπο που γεννήθηκε να πλαισιώνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, στον κεντρικό δρόμο του χωριού, στο άπλωμα πάνω απ' το πατρικό του σπίτι και μια δέσμευση να αντηχεί στη χαράδρα όπου «κρέμεται» το χωριό του από χιλιάδες συντρόφους του: Συνεχίζουμε. Μέχρι την τελική νίκη. Στα βήματά σου σύντροφε, με το παράδειγμά σου οδηγό!

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στα Λαγκάδια, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ, αλλά και του συνονόματου εγγονού του Νίκου Πλουμπίδη, εκτυλίχτηκε σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγωνιστικής ανάτασης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Στ. Κούλη, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρέμβαση, τονίζοντας το χρέος της απόδοσης τιμής σε εμβληματικές προσωπικότητες, όπως του Νίκου Πλουμπίδη, που δίδαξε ήθος και έκανε πράξη όσα κήρυττε... Η σιδερένια πίστη του τον καθιστά σύμβολο, μας παρέδωσε μαθήματα ζωής, έπεσε χωρίς να λυγίσει, ανέφερε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ