Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κι άλλη «εργολαβία» της ΔΥΠΑ για την ΟΝΕΧ

Τη διεύρυνση της συνεργασίας με την εταιρεία ΟΝΕΧ, με τη δημιουργία Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας στη Σύρο και στα ναυπηγεία της συγκεκριμένης επιχείρησης, ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Η συνεργασία ΔΥΠΑ-ΟΝΕΧ ήδη «τρέχει» μέσα από δύο ειδικότητες (τεχνίτες ναυπηγικής βιομηχανίας και τεχνίτες υποστήριξης ηλεκτρολογικών συστημάτων) στη Σχολή της Ελευσίνας, με τους εκπαιδευόμενους να πραγματοποιούν μαθητεία στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων της εταιρείας.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η δημιουργία παραρτήματος της Σχολής στο νησί της Σύρου. Παρόμοιες συνεργασίες έχει εγκαινιάσει η ΔΥΠΑ τα προηγούμενα χρόνια με επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους, όπως στον Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία.

Μέσα από τη μεγαλύτερη εμπλοκή τους στην επαγγελματική εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν τη φθηνή εργασία των μαθητευόμενων, αλλά και τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την κατάρτιση στις δικές τους απαιτήσεις. Από τον «κανόνα» αυτό δεν παρεκκλίνουν τα μεγάλα ναυπηγεία.

Εξάλλου, πρόκειται για εργοδότες που προωθούν τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, την πλήρη εργολαβοποίηση, την εξάλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ