Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΠΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Eκοψαν το επίδομα σε βαριά κινητικά ανάπηρο

Την απαράδεκτη απόφαση, που δεν είναι η μόνη, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
O κυβερνητικός εμπαιγμός περί «προστασίας» των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες καταρρέει με κρότο, αυτήν τη φορά στο Αγρίνιο. Ο Φ.Π. είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα πριν 23 χρόνια. Είναι συνταξιούχος βαριάς αναπηρίας και εξετάζεται και επανεξετάζεται από τα ΚΕΠΑ όλα αυτά τα χρόνια.

Η προηγούμενη απόφαση των ΚΕΠΑ του δίνει συνολικό ποσοστό αναπηρίας 82% και του αναγνωρίζει ποσοστό στην κινητική αναπηρία 67%. Βάσει αυτής της απόφασης είναι δικαιούχος σύνταξης αναπηρίας μέχρι τον Νοέμβρη του 2024.

Οπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, «ενώ του αναγνωρίζεται ποσοστό στην κινητική αναπηρία 67% και με βάση τον νόμο δικαιούται επίδομα, δεν το πήρε ποτέ.

Στην τελευταία απόφαση των ΚΕΠΑ, του αναγνωρίζει συνολικό ποσοστό αναπηρίας 85% - άρα αναγνωρίζει την βαρύτητα της κατάστασης του συναδέλφου - και ενώ περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως συνέπεια του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, δεν του αναγνωρίζει ποσοστό συνολικά στην κινητική αναπηρία. Γιατί απλά δεν θα μπορούσαν να του αμφισβητήσουν ότι δικαιούται το λεγόμενο εξωιδρυματικό επίδομα που δικαιούνται οι βαριά κινητικά ανάπηροι με πάνω από 67%».

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδώσει τα ΚΕΠΑ σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό που τους έχουν αποδώσει οι ανάπηροι, ότι είναι σφαγεία. Υπενθυμίζει ότι πριν λίγους μήνες με ανάλογη απόφαση στα ΚΕΠΑ του Αγρινίου, έκοψαν το εξωιδρυματικό επίδομα από βαριά πάσχοντα με σκλήρυνση κατά πλάκας από το Μεσολόγγι, που περιμένει να περάσει από δευτεροβάθμια επιτροπή στην Πάτρα το επόμενο διάστημα.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση κλιμακώνει την κοροϊδία και την πρόκληση, ανακοινώνοντας «την πρόσληψη 780 ιατρών για τη στελέχωση του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ) των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ», με στόχο «τη μείωση του χρόνου αναμονής για την εξέταση των συνανθρώπων μας, μειώνοντας την ταλαιπωρία που υφίσταντο μέχρι πρότινος»!

Στις 7 Αυγούστου ο Φ.Π. περνάει από δευτεροβάθμια επιτροπή στο Αγρίνιο ύστερα από ένστασή του. «Τους προειδοποιούμε! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα θα είναι εκεί! Ούτε να το διανοηθούν να μην δικαιώσουν τον συνάδελφο, αναγνωρίζοντάς του ποσοστό στην κινητική αναπηρία πάνω από 67%, άρα και δικαιούχου του εξωιδρυματικού επιδόματος, συνολικό ποσοστό πάνω από 90% και ανανέωση της απόφασης για σύνταξη αναπηρίας», διαμηνύει η ΣΕΑΑΝ και καλεί τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το απαράδεκτο γεγονός.

Καλεί όσους θίγονται από ανάλογες αποφάσεις και όσες οικογένειες ΑμεΑ είναι σε δεινή θέση, λόγω των περικοπών, της ακρίβειας, με κίνδυνο να μείνουν χωρίς ρεύμα, χωρίς θεραπείες ή να τους πλειστηριάσουν το σπίτι, «να μην χάνουν το κουράγιο τους, να απευθύνονται στην ΣΕΑΑΝ και στα ταξικά συνδικάτα. Κανένας μόνος του στη θύελλα, όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Δεν θα γίνουμε παρανάλωμα για τα κέρδη τους, η ζωή θα νικήσει!».

  • Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη ΣΕΑΑΝ: 6977325257, 6972510719

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ