Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η μητέρα των μαχών

Στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης (21.45 ΜΕΓΚΑ) χτυπάει σήμερα το βράδυ η... καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού με τη διεξαγωγή του τελικού θα πέσει η αυλαία του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και θα αναδειχτεί ο πρωταθλητής Ευρώπης. Εδώ που τα λέμε, καλύτερα η πρωταθλήτρια της «γηραιάς» ηπείρου αφού δυο «κυρίες» διεκδικούν το κορυφαίο τρόπαιο. Από τη μια, η έμπειρη και χορτασμένη από διεθνείς επιτυχίες αλλά πάντα ανικανοποίητη Ρεάλ Μαδρίτης και, από την άλλη, η «πρωτάρα» σε τέτοιου είδους ρόλο Μπάγερν Λεβερκούζεν. Η εμπειρία κόντρα στη δίψα για διάκριση λοιπόν και φυσικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι τα προγνωστικά απαγορεύονται αυστηρώς. Σημειώνεται ότι και πέρσι στον τελικό είχαμε γερμανοϊσπανική μονομαχία όταν το τρόπαιο πήρε η Μπάγερν Λεβερκούζεν επικρατώντας της Βαλένθια. Αρα λοιπόν, εκτός από το συλλογικό επίπεδο οι δυο ομάδες έχουν και την ηθική υποχρέωση, η μεν Λεβερκούζεν να κρατήσει το τρόπαιο επί γερμανικού εδάφους, η δε Ρεάλ να το επιστρέψει στην Ισπανία.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης βλέπουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ σαν μια τελευταία ευκαιρία ώστε να... σώσουν την κατά άλλα μέτρια χρονιά του «χρυσού Ιωβηλαίου τους». Το πρωτάθλημα Ισπανίας χάθηκε, το ίδιο και το κύπελλο και μάλιστα σε μια ιστορική ημέρα (της ίδρυσή της) και τώρα μόνο η κατάκτηση της Ευρώπης απομένει στους παίκτες του Ντελ Μπόσκε για εξιλέωση. Προβλήματα αγωνιστικά δεν υπάρχουν και όπως δείχνουν τα πράγματα ο Γκούτι θα πάρει τη θέση του Ιέρου στην ενδεκάδα.

Ανάλογα συναισθήματα όμως επικρατούν και στη Λεβερκούζεν. Οχι για να τιμήσει την ίδρυσή της άλλα για να κρατήσει τα προσχήματα σε μια χρονιά που τα διεκδίκησε όλα και κινδυνεύει να μην πάρει τίποτα. Μπουντεσλίγκα πάει, Κύπελλο Γερμανίας πάει και όπως λέει και ο Μίκαλε Μπάλακ, «είναι άσχημο να είσαι δεύτερος». Πόσο μάλλον αν αυτό γίνει τρίτη φορά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ