Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ποινική δίωξη κατά Μουχτούρη

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Μαρία Μαλούχου οδηγήθηκε χτες ο 38χρονος Κωνσταντίνος Μουχτούρης, ο οποίος πιάστηκε τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής για συμμετοχή στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η επίθεση έγινε στις 6.30 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, από ομάδα 15 ατόμων που πέταξαν πέτρες εναντίον του λεωφορείου το οποίο κινούνταν στη λεωφόρο Συγγρού, σπάζοντας τα τζάμια του και τραυματίζοντας έξι άτομα.

Ο 38χρονος εργάζεται ως οδηγός στις αποθήκες της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» στην Παιανία. Ο εντοπισμός του έγινε δυνατός από τον αριθμό του δικύκλου του που κράτησαν πολίτες οι οποίοι ήταν μάρτυρες της επίθεσης. Πάντως ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή σε αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια αναζητά άλλον έναν κάτοχο δικύκλου, ο αριθμός του οποίου έχει δοθεί στις αρχές.

Σε βάρος του Κ. Μουχτούρη ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, απλή σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου «περί μέτρων πρόληψης και καταστολής της βιας στους αθλητικούς χώρους και άλλες διατάξεις». Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης, προχτές πιάστηκαν από την Αστυνομία οι Βασίλειος Μαγκλής, 24 χρόνων, ιδιωτικός υπάλληλος, Κωνσταντίνος Ζαχάκης, 34 χρόνων, δημόσιος υπάλληλος και Μιχαήλ Βαμβακούσης, 22 χρόνων, στρατιώτης, διότι κατείχαν κροτίδες τις οποίες επιχείρησαν να εισαγάγουν στον εσωτερικό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Εξαλλου, πιάστηκε και ο 21χρονος στρατιώτης Εμμανουήλ Μιχελάκης, διότι εκτόξευσε με ειδικό μηχανισμό φωτοβολίδα στις κερκίδες των φιλάθλων του Ολυμπιακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ