Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΣΑΚΕ
Παρασκευή και... βλέπουμε

Ενταση, αντεγκλήσεις, υπονοούμενα και κατηγορίες εκατέρωθεν. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ και μετά από αυτά που προαναφέραμε κάπου στο βάθος βρέθηκε και η λύση για το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου (για να... φυλάμε και τα ρούχα μας δηλαδή) το παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί την Παρασκευή στις 20.00 στο ΣΕΦ. Πάντως υπάρχει ακόμα μια περίπτωση να μη γίνει καθόλου ο δεύτερος ημιτελικός. Αν ο Ολυμπιακός υποστηρίξει μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα, όπως έχει δικαίωμα, την ένσταση που υπέβαλε τη Δευτέρα το βράδυ και ο αθλητικός δικαστής την κάνει δεκτή την Πέμπτη, τότε ο αγώνας θα κατακυρωθεί οριστικά υπέρ των ερυθρολεύκων, οι οποίοι θα πάρουν έτσι την πρόκριση για τον τελικό. Βέβαια, αυτό μάλλον μοιάζει απίθανο μετά και τα λεγόμενα του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Μανόλη Παπακαλιάτη: «Πράγματι μιλήσαμε το απόγευμα. Ακόμα κι αν δεν είχαμε τη σχετική αρμοδιότητα, από τη στιγμή που μας επιβεβαίωσε ο κομισάριος το επεισόδιο και για λόγους ηθικής τάξης, εφόσον είχε λιθοβοληθεί το πούλμαν, ο αγώνας δεν μπορούσε να γίνει». Κι αμέσως μετά κατηγόρησε τον Νίκο Πιτσίλκα: «Πράξαμε το σωστό, αλλά ο κ. Πιτσίλκας κακώς συνέταξε το φύλλο αγώνα. Ο διαιτητής πρέπει να ακούει την Επιτροπή Πρωταθλήματος».

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ για τη διεξαγωγή του ημιτελικού πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αφού ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Νίκος Πετράτος μειοψήφησε με το σκεπτικό ότι υπήρχε προγραμματισμένη μέρα και ώρα του αγώνα και ήταν η Πέμπτη στις 20.00 (ήταν να γίνει το τρίτο παιχνίδι αν χρειαζόταν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ