Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ευθύνη κυβέρνησης και τοπικών αρχών να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα του νερού

Ανακοίνωση για τα μεγάλα προβλήματα της υδροδότησης στη Μύρινα, στον Κάσπακα και άλλες περιοχές εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ. Σε αυτή σημειώνει: «Για άλλο ένα καλοκαίρι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου, της Μύρινας, του Κάσπακα αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης νερού.

Ολοι εμείς που πληρώνουμε τέλη ύδρευσης, δεν έχουμε επαρκές νερό με ευθύνη της κυβέρνησης και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που αρκούνται στο να μεταθέτουν τις ευθύνες τους στους δημότες (σπατάλη νερού, κ.ά.).

Δεν έχουν προχωρήσει σε δημιουργία υποδομών, γιατί θεωρούν κόστος όποιο έργο έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής του λαού, αλλά δεν φέρνει κέρδη σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ας μας απαντήσουν γιατί τα ξενοδοχεία και οι πισίνες ιδιωτών έχουν νερό και δεν έχουν οι λαϊκές κατοικίες.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού να απαιτήσουν μαζικά από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές μέσα από σωματεία και φορείς:

  • Να δοθεί ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα της επάρκειας του νερού στη Μύρινα, στον Κάσπακα και στα χωριά που έχουν πρόβλημα με κάθε μέσο. Να απαλλαγούν από λογαριασμούς του νερού, για όσο χρονικό διάστημα τα σπίτια δεν έχουν νερό.
  • Τη διάνοιξη νέων γεωτρήσεων και τοποθέτηση νέων δεξαμενών στις περιοχές που δεν επαρκεί το νερό.
  • Τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης.
  • Τακτικούς ελέγχους της ποιότητας του νερού και έγγραφη υπεύθυνη ενημέρωση αν το νερό είναι πόσιμο ή όχι. Σε περίπτωση που δεν είναι πόσιμο να κάνουν όλες τις δυνατές ενέργειες ώστε αυτό να καταστεί πόσιμο.
  • Να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης και στην εύρεση κονδυλίων για να κατασκευαστεί το φράγμα Κάσπακα που θα εξυπηρετήσει σε επάρκεια νερού την περιοχή της Μύρινας, του Κάσπακα, του Κορνού και του Πλατέος.
  • Την παρέμβαση των κρατικών υπηρεσιών για να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού σε όλο το νησί».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ