Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Καμία συμμετοχή στο μακελειό, ούτε σκέψη για πυρηνικά στον Αραξο

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας πραγματοποιήθηκε, χτες το απόγευμα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, για τα 79 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο οποίος τόνισε ότι 79 χρόνια μετά, ο ιμπεριαλισμός κλιμακώνει την επίθεσή του ενάντια στους λαούς και η χώρα μας μπλέκεται όλο και πιο πολύ στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Κάλεσε το εργατικό κίνημα της πόλης να συνεχίσει την πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και για την απεμπλοκή της χώρας απ' αυτούς, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό.

Ακολούθησε ομιλία από τον Παναγιώτη Μελά, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης και αντιδήμαρχο Πατρέων, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στις μέρες του Αυγούστου του 1945, που οι ΗΠΑ εξόντωσαν σε λίγα λεπτά χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται στην περιοχή μας, αλλά και στις προετοιμασίες για το νέο μακελειό στη Μέση Ανατολή που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Κάλεσε τον λαό της περιοχής σε ετοιμότητα και ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, με βάση και την εμπλοκή που βαθαίνει. Προειδοποίησε πως ο λαός της Αχαΐας δεν πρόκειται να επιτρέψει ούτε τη σκέψη για μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι από την σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά στο τραγούδι και τα πλήκτρα και τον Θανάση Μελά στην ηλεκτρική κιθάρα, οι οποίοι συγκίνησαν με τα τραγούδια τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, καθώς και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ