Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Πλήθος εργαζομένων και νεολαίας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης

Πλήθος εργαζομένων και νεολαίας συμμετείχε στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας την Τρίτη 6 Αυγούστου, για την καταδίκη του εγκλήματος των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και την απόδοση τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Στην εκδήλωση κυριάρχησαν, μεταξύ άλλων, τα συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα αλλάζουν», «Η Καβάλα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Ποτόλιας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι θέμα χρόνου η παραπέρα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Βηρυτό και Τεχεράνη, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν αυτήν τη στιγμή τον μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή από τη μέρα που άρχισε η εισβολή στη Γάζα.

Τις προηγούμενες μέρες το αεροπλανοφόρο "Theodore Roosevelt" του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφτασε στο Στενό του Ορμούζ, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τις ακτές του Ιράν.

Μια γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή κρέμεται απειλητικά πάνω από την ευρύτερη περιοχή, καθώς αναμένεται η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία Χανίγια από το Ισραήλ (...)

Χωμένη ως τα μπούνια είναι η κυβέρνηση, με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ΝΑΤΟικών κομμάτων, στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού άξονα στη Μέση Ανατολή, διατηρώντας κι ενισχύοντας τις σχέσεις με τον "στρατηγικό σύμμαχο" Ισραήλ, την ώρα που η σύγκρουση οδεύει προς τη γενίκευση, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η πολεμική φρενίτιδα δεν αφήνει απέξω και την πόλη μας. Τον Ιούνη του 2024 ψηφίστηκε η ιδιωτικοποίηση του εμπορικού λιμανιού "Φίλιππος Β'". Η ιδιωτικοποίηση λιμανιού, το οποίο ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ χαρακτήρισε "αριστερό παπούτσι" (με το δεξί του ζευγαριού να είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης), αποτελεί βήμα περαιτέρω εμπλοκής και της περιοχής μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αποτελεί πλέον και η πόλη μας στόχο στρατιωτικών αντιποίνων από ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και της "συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης" των άλλων αστικών κομμάτων γι' αυτή την εξέλιξη, όπως επίσης και οι ευθύνες τοπικών ηγεσιών της πόλης μας.

Μπροστά σε αυτές τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

  • Παρέμβαση με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων από το πυρηνικό έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι πραγματοποίησε επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πλατιά μοιράστηκε σε κόσμο η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή με ευθύνη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη συμμετοχή της Ελλάδας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις μνήμης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις (2015-08-08 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις (2006-08-08 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις (2006-08-06 00:00:00.0)
Κανείς αδιάφορος στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα (2006-08-05 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στη νέα ΝΑΤΟική πρόκληση στο λιμάνι (2006-08-05 00:00:00.0)
Λαϊκή εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2003-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ