Κυριακή 6 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Σε αρκετές πόλεις στη χώρα μας διοργανώνονται αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις την ερχόμενη Τρίτη, 8 Αυγούστου, με την αφορμή της επετείου της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, όπου θα τιμηθούν και τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, θα είναι η συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ, οι σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και η ΕΔΥΕΘ.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει, επίσης, απάντηση στη νέα ΝΑΤΟική πρόκληση προς το λαό της Θεσσαλονίκης με την παρουσία του πολεμικού ιταλικού πλοίου, που αποτελεί μέρος της Ναυτικής ΝΑΤΟικής δύναμης της Μεσογείου, στο λιμάνι.

Στα Χανιά

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, στις 8 μ.μ. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης απευθύνει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων.

Στο Ηράκλειο

Πικετοφορία για τα 61 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ - ΕΕ σε βάρος του λιβανέζικου και παλαιστινιακού λαού θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία των Λιονταριών.

Την πικετοφορία διοργανώνουν από κοινού η ΝΑΣ, η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου», η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Ν. Αλικαρνασσού», η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ