Κυριακή 6 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κέρδη με ουρά οι τραπεζίτες

Σε τρεις τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η ελληνικών συμφερόντων UBB, αντιστοιχεί το 61% των συνολικών καταναλωτικών δανείων που χορηγήθηκαν στη Βουλγαρία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006, σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική -κεντρική - Τράπεζα της χώρας (ΒΝΒ). Εκτός από τη United Bulgarian Bank (UBB), που ανήκει στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), οι άλλες δύο τράπεζες που κυριαρχούν στη λιανική τραπεζική είναι η DSK Bank και η HVB Bank Biochim.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες της γειτονικής μας χώρας, οι οποίες ελέγχουν το 94% της αγοράς καταναλωτικών δανείων στη Βουλγαρία, συμμετέχει άλλη μια ελληνικών συμφερόντων, η Postbank του ομίλου της Γιούρομπανκ.

Στον τομέα των στεγαστικών δανείων, στις δέκα μεγαλύτερες, οι οποίες χορήγησαν το 92% των ενυπόθηκων δανείων στη Βουλγαρία, υπάρχει άλλη μια ελληνικών συμφερόντων, η Τράπεζα Πειραιώς.

Με άλλα λόγια, κέρδη με ουρά οι τραπεζίτες, καθώς δεν καταληστεύουν μόνο τους Ελληνες εργαζόμενους πλέον, αλλά και τους γειτονικούς λαούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ