Κυριακή 6 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η υπουργική ... λογική

Το κόστος του Ασφαλιστικού, υπογράμμισε τις προάλλες ο κ. Αλογοσκούφης, δεν πρέπει να μεταφέρεται στον προϋπολογισμό. «Διότι, αυτό που προτείνεται πολλές φορές είναι αν έχει πρόβλημα το Ασφαλιστικό, να το πληρώσει ο προϋπολογισμός. Αλλά και το Ασφαλιστικό και ο προϋπολογισμός χρηματοδοτούνται από την ίδια την κοινωνία και από τους πόρους που παράγει η κοινωνία».

Οπως καταλαβαίνετε, η λογική του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών είναι... απλή και οδηγεί σ' ένα και μόνο συμπέρασμα: Πετσοκόψτε ό,τι περισσότερο μπορείτε. Αν είναι δυνατό, να απαλλαγεί ο προϋπολογισμός από οποιοδήποτε οικονομικό βάρος για το Ασφαλιστικό.

Βέβαια, δεν είπε ο υπουργός πού ξοδεύει η κυβέρνηση τον προϋπολογισμό, ο οποίος χρηματοδοτείται από την κοινωνία (από τους εργαζόμενους, θα λέγαμε εμείς), όπως παραδέχτηκε. Ούτε είπε, βέβαια, ότι δε χρηματοδοτείται μόνον ο προϋπολογισμός από τους εργαζόμενους. Και τα τεράστια κέρδη της πλουτοκρατίας από τους ίδιους χρηματοδοτούνται. Στους εργαζόμενους οφείλεται αποκλειστικά και μόνον ο παραγόμενος πλούτος. Αλλοι, όμως, τον διαφεντεύουν. Και, βέβαια, τον μοιράζουν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και όχι τις ανάγκες του λαού. Αυτή είναι η αλήθεια που επιχειρεί να κρύψει ο υπουργός με τις ...απλές λογικές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ