Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πρεμιέρα της κοινής προεκλογικής εμφάνισης των Χάρις - Γουόλς

Την πρώτη τους κοινή προεκλογική εμφάνιση έκαναν αργά το βράδυ της Τρίτης στη Φιλαδέλφεια η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις, και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη θέση του αντιπροέδρου, Τιμ Γουόλς, στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη.

Οι Χάρις και Γουόλς εμφανίστηκαν ως αυτοί που θέλουν να «ενώσουν τον βαθιά πολωμένο αμερικανικό λαό», με την αντιπρόεδρο να υποστηρίζει πως γνωρίζουν ότι «η τεράστια πλειοψηφία του λαού της χώρας μας έχει πολύ περισσότερα κοινά από αυτά που τον χωρίζει». Ισχυρίστηκαν επίσης ότι έρχονται ως υπερασπιστές των «ατομικών δικαιωμάτων», του δικαιώματος της έκτρωσης, της ασφάλειας από τη μάστιγα της ένοπλης βίας.

Οι Κάμαλα Χάρις και Τιμ Γουόλς μετά τη Φιλαδέλφεια συνέχισαν την περιοδεία τους σε 5 πολιτείες - κλειδιά των ΗΠΑ με σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων, που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά το εάν θα νικήσουν στις εκλογές του Νοέμβρη. Χτες βρέθηκαν στο Ουισκόνσιν, σήμερα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, αύριο στο Φοίνιξ της Αριζόνας και το Σάββατο στο Λας Βέγκας της Νεβάδας.

Στη Φιλαδέλφεια είχε βρεθεί νωρίτερα την Τρίτη ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, Τζ. Ντ. Βανς, που χαρακτήρισε τον Τιμ Γουόλς «επικίνδυνα αριστερό εξτρεμιστή».

Το ίδιο διάστημα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει «μια μεγάλη συνέντευξη στον δισεκατομμυριούχο Ιλον Μασκ», το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου.

Το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη στις 12 Ιούλη 46χρονος Πακιστανός που εμφανίζεται να διατηρούσε δεσμούς με το Ιράν και κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Τραμπ και άλλων Αμερικανών νυν και πρώην αξιωματούχων. Τα σχέδια του 46χρονου Ασίφ Μέρτσαντ ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκαν από ερευνητές του FBI. Ο Ασίφ Μέρτσαντ κατηγορείται ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να προσλάβει εκτελεστές. Συνελήφθη στις 12 Ιούλη, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, έπειτα από συνάντηση με δήθεν επίδοξους εκτελεστές οι οποίοι ήταν όμως μυστικοί πράκτορες.

  • Τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων (ανάμεσά τους τρεις έφηβοι 12, 13 και 19 ετών) και εκτεταμένες πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις στις πολιτείες Φλόριντα και Τζόρτζια προκαλεί από την αρχή της βδομάδας η τροπική καταιγίδα «Debby», ενώ εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαγκωνισμοί για τις χορηγίες των μονοπωλίων (2024-07-31 00:00:00.0)
Σε τροχιά όξυνσης της αντιπαράθεσης με Κίνα και Ρωσία (2021-02-09 00:00:00.0)
Νέος γύρος αντιπαραθέσεων (2021-01-05 00:00:00.0)
Τηλεμαχία αντιπροέδρων (2020-10-09 00:00:00.0)
Προεκλογικές «ζυμώσεις» (2016-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ