Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΗΛΙΟΥ
Συνεχίζουν τον αγώνα για δίκαιες αποζημιώσεις

Νέα συγκέντρωση στη Ζαγορά τη Δευτέρα 19 Αυγούστου

Μια ακόμα μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το βράδυ της Πέμπτης 8 Αυγούστου από τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής.

Κατά τη διάρκειά της αποφασίστηκε η συνέχιση του δίκαιου αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και πιο συγκεκριμένα να πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στη Ζαγορά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 8 μ.μ. όπου καλούν όλους τους φορείς να δώσουν το «παρών». Αντίστοιχα, στο τέλος Αυγούστου θα προβούν σε κλιμάκωση του αγώνα αν δεν έχουν πάρει κάποια ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματά τους.

Σημειώνεται πως οι αγρότες διεκδικούν: Δίκαιες αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ, με ίδιο τρόπο καταβολής σε όλους. Να καλυφθούν οι διαφορές μεταξύ συναδέλφων. Να αποζημιωθεί δίκαια με 1.000 ευρώ το στρέμμα σε μήλα, κάστανα και καρύδια το σύνολο των αγροτών, άμεσες αποκαταστάσεις των καταστροφών από «Daniel» και «Elias». Αμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας. Θωράκιση του Πηλίου με αντιπλημμυρικά έργα. Αμεση αναβάθμιση και συντήρηση του απαρχαιωμένου συστήματος ύδρευσης και άρδευσης. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητα καύσιμα, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια. Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ