Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλήθος κόσμου στο γλέντι στο Ποδοχώρι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 10/8, το γλέντι της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, στο Ποδοχώρι. Πλήθος κόσμου της περιοχής βρέθηκε στην τοποθεσία ΤΖΙΡΙΦ, με το γλέντι να κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους μουσικούς Χρήστο Σαγώνα, Σταυρούλα Παναγιωτίδου, Πασχάλη Κιούπκιολη και Νίκο Βαλασίδη να ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ζητήματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και του ΝΑΤΟ, στις κατακτήσεις και τους αγώνες που αναπτύσσονται στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως και στον ρόλο του ΚΚΕ ως οργανωτή του λαού και της εργατικής τάξης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στο κλίμα λοιπόν του γλεντιού δεν θα σταθώ στα προβλήματα που όλοι άλλωστε βιώνουμε καθημερινά, αλλά στα αισιόδοξα και ελπιδοφόρα για τον λαό που θέλουν να αποκρύψουν πάση θυσία τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος καλλιεργώντας τη λογική τού "τίποτα δεν γίνεται", "τίποτε δεν αλλάζει". Αυτοί θέλουν τον λαό είτε στην απογοήτευση είτε στο να περιμένει τους "σωτήρες" που θα του πλασάρουν κάθε φορά δήθεν για το καλό του. Τρέμουν, όμως, στη σκέψη και δεν θέλουν ποτέ τον λαό πρωταγωνιστή σε μια κοινωνία που θα καρπώνεται ο ίδιος τον πλούτο που παράγει βγάζοντας από τη μέση το καπιταλιστικό κέρδος και το σύστημά τους, που γεννάει φτώχεια, εκμετάλλευση, προσφυγιά, μετανάστευση, ρατσισμό, πολέμους, καταστροφή του περιβάλλοντος και τόσα άλλα δεινά. (...) Το Κόμμα μας μπήκε μπροστά και διοργάνωσε μεγαλειώδη συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, μαχητικά μπλόκαρε τρένα που μετέφεραν επικίνδυνο πολεμικό υλικό προς την Ουκρανία, ξεμπρόστιασε όσους ήθελαν να "ξεπλύνουν" τους μακελάρηδες είτε ως τουρίστες είτε ως φορείς του πολιτισμού εδώ στην περιοχή μας. Το Κόμμα μας αποκαλύπτει καθημερινά την εμπλοκή της χώρας μας με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων στους πολέμους τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή, που οδηγούνται, όπως όλα δείχνουν, σε κλιμάκωση».

Ειδική αναφορά έκανε στην προετοιμασία για να παίξει τέτοιο ρόλο και το λιμάνι της Καβάλας, το «Φίλιππος Β'»: «Θυμάστε το αριστερό και δεξί παπούτσι που έλεγε και ο πρέσβης σε σχέση με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογικές μάχες τόνισε ότι «το ελπιδοφόρο στοιχείο βρίσκεται στην ενίσχυση ενός ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που βασικά εκφράζεται με την ενίσχυση του ΚΚΕ» και ευχαρίστησε όλες και όλους τους Ποδοχωριανούς που έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και για άλλη μια φορά έδωσαν μεγάλα ποσοστά στο Κόμμα αποδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς που αυτό έχει στο Ποδοχώρι.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 13 και 14 Σεπτέμβρη, στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα λάβουν χώρα στην Καβάλα, στο πάρκο Φαλήρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ