Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
Αύριο στους δρόμους για την Υγεία σε Σάμο και Ικαρία

Συγκεντρώσεις στο Βαθύ και στον Εύδηλο για την τραγική κατάσταση

Σε ξεσηκωμό για τη δραματική κατάσταση στην Υγεία καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού το Εργατικό Κέντρο Σάμου μαζί με σωματεία, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο Βαθύ Σάμου, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα και στην πλατεία Ευδήλου της Ικαρίας, στις 9 μ.μ.

Στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, άλλωστε, επικρατεί αναβρασμός, ειδικά μετά το τελευταίο τραγικό περιστατικό στο Νοσοκομείο της Σάμου, που ξεχείλισε το ποτήρι. Θυμίζουμε ότι η παιδίατρος του νοσοκομείου υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο μετά από απανωτές εφημερίες.

«Φτάνουν πια η κοροϊδία και η εγκατάλειψη. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Απαιτούμε λύσεις τώρα», τονίζει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει:

«Η κατάσταση όπως τη ζούμε καθημερινά όσοι χρειαστούμε κάποια παροχή Υγείας στον νομό μας είναι τραγική. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου όπως και το Εργατικό Κέντρο διαρκώς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν πάει πολύς καιρός από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που κάναμε συντονισμένα σχεδόν 200 φορείς του Αιγαίου στα νησιά και στο υπουργείο, και μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε. Σήμερα μας λένε το ίδιο. Αλλά το έγκλημα που διαπράττουν καθημερινά είναι εδώ!

Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και προσωπικό καθαριότητας τόσο στα δύο νοσοκομεία όσο και σε όλες τις άλλες δομές είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθούν στην Υγεία εδώ και χρόνια τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Στη Σάμο η χρόνια υπολειτουργία της Παιδιατρικής, που επηρεάζει τη βιωσιμότητα και της Μαιευτικής, της ΜΕΘ με κίνδυνο το κλείσιμό της, το Τμήμα Επειγόντων που λειτουργεί με αγροτικούς ιατρούς, η ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων όπως οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος, ογκολόγος, ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος και η έλλειψη άλλων ειδικοτήτων, κάνουν πολλά τμήματα να μη λειτουργούν επαρκώς όπως π.χ. το Ακτινολογικό, με τα ραντεβού π.χ. για μαστογραφία να είναι και 1 χρόνο μετά. Στην Ικαρία η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη».

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή και υπογραμμίζει:

«Δεν είναι ανίκανοι. Είναι συνειδητοί στην πολιτική τους και εγκληματούν εις βάρος του λαού. Το ίδιο κάνουν και οι εκάστοτε διοικήσεις αφού ακολουθούν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές». Δηλώνει δε την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Στις συγκεντρώσεις καλούν επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, η ΟΕΝΓΕ, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου (ΕΝΙΣ), το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθόκαμπου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθόκαμπου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου και η Ενωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ